Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z náčelnictva - Wikki

(11.4. 2013 10:27)
Zpráva » Informace
Abyste si mohli lépe představit, jak náčelnictvo Ligy lesní moudrosti funguje, v několika následujících čtvrtcích bych vás ráda seznámila se členy současného vedení organizace, která je pro spoustu z nás neodmyslitelnou částí života. Dlouho jsem přemýšlela jak, až jsem s pomocí několika konzultantů z řad členstva dala dohromady devět otázek, na které jsem se snažila získat odpovědi. Třeba to bude někoho motivovat a rozhodne se v říjnu na Valné hromadě kandidovat jako nový náčelník, nebo se bude chtít zapojit jako nový člen náčelnictva... Kdo ví?
 
 
 
Desátým je Vladimír Levínský - Wikki
 
 
Wikki
 
 
 
Jaké je tvé povolání? 
Jsem geodet. „Vliv Oldy Šetrného“ je tu na dlani… (Filmy s Vinetouem jsem viděl, už když mi bylo sedm - v kině!! /televize se naštěstí stala součástí domovů až o několik let později/).
 
Volbu povolání však ovlivnil především matematický talent, celkem slušné kreslení a jistá volnost, které to povolání neslo. Počítače však stejně jako další i tento obor naprosto proměnily.
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal? 
Za to, že jsem dnes v LLM, vděčím několika úžasným lidem, především Milanu Hubáčkovi, Jirkovi Šujanovi a Janu Johnovi Němčanskému, které jsem naštěstí v životě potkat a kteří se nebáli dělat úžasný skautský program, kdy to zavánělo pěkným průšvihem a žádný pořádný program se vlastně ani dělat nesměl. Díky nim jsem měl možnost ve svém dospívání prožívat dobrodružství, o kterých jsem předtím pouze četl v Setonovi a Foglarovkách…
 
Z toho pramenila touha umožnit prožít něco podobného dalším, a poselství předat dál…
 
V LLM jsem od samého počátku její obnovy z přelomu let 1989 a 1990. V té době jsme založily kmen Wallowa. Nyní jsem členem kmene Jezerní lidé.
 
 
Jak dlouho děláš pro náčelnictvo a co tě vedlo k tomu vstoupit tam? 
Myslím, že jsem vždy něco dělal „pro náčelnictvo“… I když na počátku to byla jakási opozice – tedy ta druhá strana hřiště (příznivce Biminijiho a také člen tzv. „Moravské kliky“) a určitě ve funkci rangera pro Brno a jeho široké okolí. Přímo do náčelnictva mě přizval Tokaheya coby „zástupce za Moravu“…
 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš? 
Donedávna to byly například Vnitřní řád, Stanovy (N.B. Ty díky úsilí zmiňované Moravské kliky už léta nemají 50 stran a nenahrazují Knihu lesní moudrosti) a věci související… Občas přispěju názorem na probírané věci (kam mé schopnosti dosáhnou), ale upřímně poslední volební období jsem náčelnictvu z časových důvodů příliš prospěšným nebyl. Snad jen popichováním Čika k většímu úsilí.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v náčelnictvu udělal, máš největší radost (nejlepší pocit)? 
Zpětně mám velmi dobrý pocit z přepracování Svitku březové kůry. Byl to skutečně důležitý zlomový bod v činnosti LLM, který se velmi těžko prosazoval. Myslím, že jsem odvedl kus práce, aby se s tím tenkrát co nejdřív začalo… Také z toho, že se ligový časopis již jmenuje, tak jak se měl jmenovat od počátku a např. že se na našich šerpách více objevují znaky LLM a označení funkce vykonávané nositelem pro kmen…
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš dále kandidovat? Co se vším tím časem? 
Ještě před nedávnem jsem měl pocit, že mám časovou ztrátu okolo šesti měsíců, už jsem to stáhnul na dva a tak se mi to možná srovná :-). Krom jiného se věnuji včelám a ve spolku, abych se nenudil, dělám jednatele. Rád bych se také vrátil ke své šamanské cestě.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší? 
Hodně práce dalo systém v rámci možnosti vyvážit a myslím, že se to povedlo. A tak se mi ta blízkost přelévá, vždy podle věcí, které v sobě nosím. Co se plnění OP týče, pak převládá světlo čtvrté…
 
 
Co bys byl za zvíře, kdybys byl zvíře? 
Dnes bílým jednorožcem a zítra - uvidíme…
 
 
Vanilková nebo čokoládová? 
Děkuji, obvykle citrónová…
 
 
Wikki
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.