Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z náčelnictva - Čeyanala

(14.3. 2013 15:07)
Zpráva » Informace
Jana Kluiberová - Čeyanala
 
foto
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Jsem na volné noze, takže se mé zdroje obživy průběžně mění. Aktuálně se nejvíce věnuji lektorování – školení počítačových kurzů pro uživatele (hlavně z oblasti MS Office).
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostala?
Vyrostla jsem v Sacagawee, kam jsem vstoupila ve svých devíti letech, když to ještě nebyla Sacagawea ale 12. oddíl skautek. Do LLM jsme jako kmen vstoupily v roce 1994. V roce 2011 jsem po odchodu ze Sacagawey a krátkém „období stráží“ spoluzaložila kmen Lacerta Peta a stala se jeho náčelnicí.
 
 
Jak dlouho děláš pro náčelnictvo a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
V ligovém náčelnictvu jsem od roku 2003. Tou dobou už jsem byla náčelnicí Sacagawey z osobního přesvědčení nikoliv z přesvědčení ostatními a viděla jsem v lize hodně potenciálu hlavně z pohledu kmene. Když mě tehdy Tokaheya oslovil, připadalo mi nesmyslné vrhat se do náčelnictva, když mám v pozici náčelnice práce i naplnění dostatek. Tak jsem nejdřív pátrala ve kmeni. Jenže se ukázalo, že když už by měl někdo čas, tak ho takováto aktivita neláká nebo je naopak pro LLM osobou naprosto neznámou.
K definitivnímu rozhodnutí jít do náčelnictva jsem dospěla až na volební valné hromadě, když se změnila frekvence konání VH místo dvakrát ročně na jednou ročně. A s Waštélakou jsem se prostě chtěla vídat častěji :)
 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš?
Mám na starosti mezinárodní záležitosti: reaguji na maily od zahraničních organizací i jednotlivců, kteří mají zájem o spolupráci nebo jen informace o nás, o Setonovi apod., každé tři roky se podílím na mezinárodním setkání woodcrafterů a snažím se podporovat jednotlivce v LLM se zájmem o oblast international.
Mnohem větší prioritu ale vnímám ve „vnitroligovém“ působení: mimo jiné se podílím na vzdělávacích akcích – Čotokvě Malé lóže, Čotokvě Velké lóže a Náčelnických zkouškách. Za pomoci ostatních se snažím rozjet projekt Woodcrafterské UNIverzity – internetového vzdělávacího portálu Ligy lesní moudrosti.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v náčelnictvu udělala máš největší radost (nejlepší pocit)?
Jsem ráda, že jsme díky finanční podpoře z projektu Klíče pro život mohli rozjet e-learning pro adepty náčelnických zkoušek. A doufám v plynulé navázání a rozšíření v rámci Woodcrafterské UNIverzity.
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš dále kandidovat? Co se vším tím časem?
Krásně se mi to sešlo: vypadá to, že budu mít ve kmeni dobrovolného nástupce – Čanté Tanku. Takže konečně přijde čas a prostor na „praktický a reálný“ woodcraft – jezdit na akce, užít si táboření, pořádat kmenové akce, plnit orlí pera. A založíme rodinu.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Nedokážu říct ani napsat. Ale mým favoritem z devíti hlavních zásad je jednoznačně ta první: Woodcraft je rekreace. Zvláště v posledních dvou letech mi pomáhá v rozhodnutích, čemu a do jaké míry se ve kmeni i v lize věnovat.
 
 
Co bys byl/a za zvíře, kdybys byl/a zvíře?
Mám ráda žirafy.
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Vanilková.
 
 
    foto                     foto
 
 
 
 
                  foto                                        foto
 
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.