Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z náčelnictva - Čiko

(7.3. 2013 7:38)
Zpráva » Informace
Jan Klement - Čiko
 
foto
       Pohoda s vídeňskou kávou
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Technical Tester ve společnosti Embedit.
Zabývám se vývojem a tvorbou zátěžových a automatizovaných testů aplikací nadnárodních finančních společností.
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal/a?
Jsem z kmene Kynkažu, pocházím z kmene Wallowa. Do něj jsem se dostal jednoduše tak, že nám s tátou, který vedl vlčata v jednom brněnském středisku Junáka, jehož jsem byl členem, maminka řekla, že nebudeme jezdit tak daleko (až do středu Brna) do klubovny na schůzky, že si máme najít něco bližšího. Bylo mi něco přes šest let, a tak jsem se stal později woodcrafterem. Bylo to blíž.
 
 
Jak dlouho děláš pro náčelnictvo a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
Jsem v Náčelnictvu dvě funkční období a pozvala mě do něj Trnka, "že bych jako moh' udělat nějakou tu přednášku jednou za rok, nebo tak něco pro děti". Na pozici "Náčelníka Malé lóže". Když jsem se vykrucoval, že se na to necítím, aspoň jsem svolil, že do Rozšířeného náčelnictva půjdu a v případě opravdu nutné potřeby mého hlasu v Náčelnictvu, že se ještě domluvíme. No a pár dní na to mi Trnka volala, že ta potřeba nastala. Prý aby byl lichý počet členů v Náčelnictvu. 
Jinak jsem do Náčelnictva vstupoval s vnitřními pohnutky organizátora hned několika ligových her, aktivit, setkání. Přišlo mi, že liga ve své celorepublikové plošnosti není dostatečně provázaná a zejména děti a mladší ročníky, mezi které jsem se řadil, se mezi sebou dostatečně neznají. Nevyužívá se tak jeden z potenciálů takto velké organizace - mít a znát kamarády stejného působení po celé republice. "Bylo by přece fajn, kdyby se na podobné akce, které stejně připravuju, sjeli lidé a děti z celé republiky".
 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš?
Práce v Náčelnictvu je do jisté míry kolektivní prací, snažím se zabývat vším, čím se Náčelnictvo zaobírá. Jinak jsem náčelník Malé lóže a od toho se odvíjí moje činnost. Zaměřuji se na mezikmenovou činnost dětských kmenů v průběhu roku, spolupořádám Čotokvy pro náčelníky rodů. Další věcí, kterou se zabývám, je nový web a elektronická prezentace ligy.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v náčelnictvu udělal/a máš největší radost (nejlepší pocit)?
Mám největší radost z toho, že se našli lidé, kteří mou práci kvitovali s povděkem. To vše je složeno z několika střípků dotažených úkolů, zavedení a dodržování koncepce Malé lože na ligové úrovni. Posledním takovým střípkem bylo lednové bradavické Setkání náčelníků rodů.
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš dále kandidovat? Co se vším tím časem?
Nepředpokládám, že by se mi z ničeho nic zjevila spousta času, s kterou bych si neuměl poradit.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Snažím se, aby pode mnou ta má čtyřnohá woodcrafterská židle stoupala rovnoměrně, ale nejblíže je mi asi stále ta krása.
 
 
Co bys byl/a za zvíře, kdybys byl/a zvíře?
Dlouho jsem si myslel, že jelen, ale poslední dobou spíš liška. Ale myslím, že se to blbě kříží. Pokud vím, tak ani Darwin nenalezl žádný vývojový mezičlánek mezi těmito dvěma tvory.
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Ano.
 
 
 foto         foto
                                Pohoda i na nejčinnějším vulkánu                                        Pohoda na horách
 
 
foto         foto
                                              Pohoda na táboře                                                 Pohoda pod sněhem
 
 
foto
                                                                                    Pohoda v jiné realitě
 
 
 
 
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

8.3. 2013 9:37
Lucka
Ty medailonky jsou skvělý nápad. Díky

Kolik je osm krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.