Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z náčelnictva - Filip

(21.2. 2013 10:39)
Zpráva » Informace
Filip Chmel
 
foto
                           Co se mi honí hlavou při projektování...
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Zabývám se projektováním oprav, obnov, rekonstrukci, renovací a adaptací historických objektů se specializací na dřevěné konstrukce a klenby. S tím je spojeno navštěvování kostelů, hradů, tvrzí, zámků, far atp. Nejen kvůli tomu mě má práce stále ještě těší. Zároveň studuji doktorský program Dějiny architektury a rekonstrukce památek na Fakultě architektury ČVUT, kde se opět specializuji na Tradiční technologie klenutí.
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Jednoho dne někdy kolem roku 1994 mě moji rodiče dali do skautského oddílu v Mnichově Hradišti, kde jsme právě toho času pobývali. Během následujících několika měsíců se ze skautského oddílu stal kmen LLM - Osmaka Opo. Nebylo to samozřejmě mou zásluhou, neboť mi tou dobou bylo 10 let, ale pranic jsem se nebránil. Hned první tábor, na který jsem vyrazil, byl v duchu LLM a tak jsem tu doteď.
 
 
Jak dlouho děláš pro náčelnictvo a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
Do náčelnictva mě již delší dobu lákal Tokaheya. Dlouhou dobu jsem si to rozmýšlel, neboť jsem tušil, že je to velká zodpovědnost vůči celé LLM. Na druhou stranu mi dění v LLM není lhostejné a tak jsem nechtěl jen přihlížet a slízávat smetanu tvrdé práce ostatních. Spíše než, že jsem chtěl něco měnit, mě pro vstup motivovala pomoc ostatním členům náčelnictva s již rozjetými věcmi a s jejich dalším rozvíjením.
 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš?
Na starosti jsem si vzal katalog tábořišť. Bohužel se mi zatím ozvalo velmi málo lidí. Takže v zatím nezveřejněném katalogu mám pouze 
tři louky. V současné době mě kromě maličkostí zaměstnává příprava Čotokvy velké lóže - Náčelnické zkoušky, kde jsem se ujal celkové koordinace praktického víkendu.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v náčelnictvu udělal, máš největší radost (nejlepší pocit)?
Zatím se spíše rozkoukávám, jsem tu teprve necelých půl roku. Předtím mám za sebou pár úspěšných táborů v Rumunském Banátu pro děti tamních krajanů, praktický víkend náčelnických zkoušek a organizaci výročního sněmu k 20-ti letům LLM. I když ne jako člen náčelnictva jsem v poslední době dělal projekt na opravu krovu a klenby na faře v Michalových Horách. Obě dvě opravy jsou realizovány k mé spokojenosti.
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš dále kandidovat? Co se vším tím časem?
Kandidovat budu, neboť si ještě vyčpělý po půl roce funkčního období nepřipadám. Ale pokud byste mě nechtěli zvolit znovu, zlobit se nebudu a volný čas rozložím na rodinu, psaní disertační práce a plnění šerpy černobílými kosočtverci, kterých mám zatím dost málo.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Asi to třetí. Ruce mi celkem myslí. Nejvzdálenější je pro mě rozhodně to druhé. S tím jsem vždy trochu bojoval.
 
 
Co bys byl za zvíře, kdybys byl zvíře?
Dle mé lakotské přezdívky Šunka wakhan hanska, kterou příliš nepoužívám, protože se více cítím být Filipem, bych měl být Vysoký kůň. Ale jinak, jé... to je těžký. Možná bych byl asi třeba mravenec. Myslím, že se práce nebojím, jsem rád mezi druhými mravenci a hraju v kapele s druhým pracovním názvem Wild Ants Singers.
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Samo že čoko a banán loupu od šťopky.
 
 
 
 
foto         foto   
                Nahrávání s Walden Singers                                               V rumunském Banátu v roce 2010
     (druhý pracovní název Wild Ants Singers)
 
 
 
foto
                                                                Můj kmen na plese LLM v roce 2009
 
 
 
 
 
 
Pokud jste si nestihli pročíst předchozí medailonky, najdete je zde:
 
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.