Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Pomoc Šajenům v nouzi

(aktualizováno 21.11. 2012)
Zpráva » Zvenčí
Buďte zdrávi všichni přátelé, příznivci, znalci i známí malého amerického národa - Šajenů. Většinou se na vás obracím s nabídkami na společné táboření, či jiné podobné aktivity. Tentokrát je ale důvod jiný, naléhavější.

Většina z vás již asi ví, že severošajenskou rezervaci na Tongue river postihly v srpnu, stejně jako i okolní území, velké požáry. Již nějakou dobu se spolu se Smíchem (Áhanátamao'o) a Márou (Hoóhtsetamėstse) snažíme zorganizovat nějakou pomoc pro postižené indiánské rodiny.
Chcete-li se dozvědět víc stáhněte si tuto presentaci: http://www.ulozto.cz/xQKACRW/navestaheme-ppt , nebo navštivte internetové stránky http://navestaheme.webnode.cz/ . Na těchto stránkách se snažíme aktualizovat všechny možné akce, aktivity i příběhy a potřeby postižených.

Prosíme každého, komu Šajeni alespoň jen trochu nejsou lhostejní, aby se připojili a pomohli. Možností pro to je samozřejmě mnoho.
Lze zaslat peníze, věnovat nějaký potřebný předmět, dát vědět dalším lidem, zúčastnit se akcí skrze které pomáháme, sami navštívit postižené místa a přiložit ruku k dílu atd.atd. 11 rodin kterých se požáry tak intenzivně dotkly, nepatří k žádným boháčům, domky byly většinou nepojištěné (málokdo z nich si takový "luxus" může dovolit) a lidem zůstalo jen oblečení co měli na sobě. S přechodným či provizorním bydlením jim pomáhá jak kmenová, tak i federální vláda. Přesto se z toho budou postižení vzpamatovávat možná i několik let. Prokažme tedy i my svou solidaritu a pomožme.

Úplně nejbližší akcí je již ve čtvrtek 22. 11. 2012 Bluesový koncert Mitche Walking Elka a Wadea Fernandeze v Praze. Více najdete zde: http://navestaheme.webnode.cz/jak-pomahame/indianske-blues/ I tím, že si přijdete poslechnout skvělou muziku můžete pomoci.
Budeme rádi pokud o této aktivitě dáte vědět dál a ještě raději když sami pomůžete.
Všechny srdečně zdraví:
Bohuslav Aki Švára alias Mo'kȯhtávenótaxe
Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.