Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Doprovodný program při Valné hromadě 2012

(aktualizováno 25.9. 2012)
Zpráva » Pozvánka
Rádi bychom, aby Valná hromada byla nejenom schůze, kde se probírají nejdůležitější ligové záležitosti, ale zároveň i příležitostí k setkání s ostatními woodcraftery. Doplňkové programy jsou určeny všem, kdo se chtějí něco zajímavého naučit anebo se zúčastnit některých diskuzních fór nebo části VH jako host. A hlavně – vidět se s ostatními woodcraftery.
 
Pro zájemce o diskuzní fóra, rukodělné kursy i školení náčelníků platí: Přihlaste se do přihlašovadla na webu (společné přihlašovadlo pro Valnou hromadu) a uveďte zájem o ubytování a stravu. V poznámce uveďte např. „DP – práce s ursoními ostny, výroba šípů“ nebo „DP – šití šatů z látky, materiál si dovezu vlastní“ nebo „DP – šití šatů z látky, materiál si chci koupit na kursu“ (DP = doplňkový program). Cena za rukodělné kursy bude jednotná 50,- Kč (na cestovné a stravné lektorů), k tomu si v místě dokoupíte požadovaný materiál dle typu aktivity.
 
DOPLŇKOVÝ PROGRAM NA VH:
 
Pátek večer: Diskuze o táborovém řádu a táboření na Kosím potoce. Do přihlašovadla na VH uveďte do poznámky „DF – Kosí potok“ (+ zájem o nocleh/stravu, DF = diskuzní fórum).
 
Sobota přes den – rukodělné kursy: 
 
·         Práce s ursoními ostny: Pod vedením Waštewin, Pavlíny a případně Spota se můžete naučit základní typy výšivek/omotávek z ursoních ostnů, budete si moct vyrobit omotávané kolečko do vlasů. Od soboty od rána. S sebou: 2 jehly, bavlněná nit, nůžky a nůžtičky na manykůru,  případně šídlo, mistička na vodu, dřevěné prkýnko, případně vlastní jelenice (kolečko ze surové kůže, jelenice a ostny budou ke koupi na místě).
 
·         Táborové oblečení z látky: Pod vedením Olowanteči si budete moci nastřihnout a ušít látkovou košili či šaty či jiné doplňky. Od soboty od rána. S sebou: šicí potřeby (jehly, nitě, špendlíky, nůžky, křída), ideálně kufříkový šicí stroj (nechcete-li si šít oblečení v ruce), materiál (bavlněná kytičkovaná/proužkovaná/kostičkovaná/puntikovaná látka), případně knoflíky. Pokud si s materiálem/knoflíky nevíte rady a chtěli byste si vše koupit až v místě, napište do přihlašovadla poznámku, že máte zájem o materiál a na co (šaty/košile, vel. postavy). Riskujete tím, že se vám nabízený materiál nebude líbit :-).
 
·         Dětské táborové oblečení a jiné praktické výrobky ze starých košil: Od Olowanteči se naučíte recyklovat staré oblečení na nové praktické táborové potřeby. Od soboty od rána. S sebou: šicí potřeby (viz výše), starší pánská/dámská bavlněná košile.
 
·         Patchwork: Pod vedením Olowanteči a Klokši se seznámíte se základními technikami výroby patchworků. Od soboty od rána. S sebou: šicí potřeby (jehly, nitě, nůžky, špendlíky), kousky různobarevných bavlněných látek.
 
·         Indiánské korálkové výšivky: Pod vedením Čeyakaty a případně Spota se seznámíte se základními technikami indiánských korálkových výšivek. Tento kurs začne až v sobotu po obědě. S sebou: šicí potřeby (korálkovací jehla, bavlněná nit, nůžky, případně šídlo, obyčejná tužka, pravítko), případně jelenice a korálky z vlastních zásob; jelenice a korálky bude možné zakoupit i na místě.
 
·         Výroba indiánských šípů: Pod vedením Spota se naučíte vyrábět indiánské šípy. Materiál bude k zakoupení na místě. Tento kurs začne až v sobotu po obědě.
 
Sobota přes den: Výstava fotek kmenů LLM, přehlídka tábořišť a základen kmenů LLM. Dovezte s sebou prosím fotku vašeho kmene (nejlépe formát A4) a případně vašeho tábora/tábořiště/základny. Má-li váš kmen tábořiště/základnu, kterou by mohly využívat i ostatní kmeny LLM, vyrobte prosím „plakát“ formátu A3 s fotkou a stručným popisem + kontaktními informacemi.
 
Sobota večer: Vzhledem k nabitému a časově náročnému programu VH nebudou již v sobotu večer žádné diskuze. Po VH tedy bude pouze nevázané společenské veselí. Chcete-li, dovezte s sebou hudební nástroje.
 
Neděle dopoledne: školení, diskuze, sport
 
Do přihlašovadla do poznámky napište „ŠN“ (ŠN = školení náčelníků) nebo „DF – Kde nás tlačí bota“.
 
·         Bazén:od 8 - 9 h. Bazén je hned vedle školy, nezapomeňte si přibalit plavky.
 
·         Školení náčelníků – právo a pojištění: Na náčelnických zkouškách vyšlo najevo, že právo a pojištění je velice náročná problematika, ve které by měl mít každý vedoucí dětí (ale i běžný občan) alespoň trochu jasno. Naše pracovnice – advokátka Mgr. Alča Hájková vám opráší důležité vědomosti, které byste měli mít v hlavě, případně odpoví na dotazy z této oblasti, na které případně při vedení kmene narážíte - neděle 9 - 11 h.
 
·         Dotace MŠMT: pravidla pro vyúčtování dotací, vyplnění formulářů, nejčastější chyby,
Alča Hájková, neděle 11 - 12 h.
 
·         Diskuzní fórum – Kde nás tlačí bota:  Jedinečná příležitost probrat v širším kruhu náčelníků a dalších členů LLM důležitá témata – problémy dětských/rodinných kmenů, činnost Velké lóže apod., uvidíme, na co všechno narazíme během sobotní VH, témat k diskuzi je jistě dost.
 
Tak se budeme těšit na nabitý víkend.
 
Za náčelnictvo LLM, Kamila Lunerová

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.