Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Výstava woodcrafterského umění

(aktualizováno 15.6. 2012)
Zpráva » Pozvánka
foto
 
Rádi bychom pozvali všechny woodcraftery i další zájemce na Výstavu woodcrafterského umění, která proběhne 5. 7. 2012 od 14 do 17 h v Michalových Horách, tedy cca 4 km od našeho tábořiště na Kosím potoce.
Tuto neotřelou kulturní událost zahájí slavnostní odhalení rekonstruovaného kříže (ve 14 h), pak bude následovat přesun do kostela, kde budete moci vyslechnout koncert nevážné hudby v podání předních woodcrafterských interpretů (pod vedením sbormistky světového věhlasu Culdy z kmene Tussilago, asi vystoupí i vzácný host XY z FOK a možná i další umělci z řad LLM, pokud stihnou do tábora něco natrénovat a nebudou mít moc velkou trému).
Zároveň bude v kostele i výstava umění výtvarného - obrazy, originální předlohy knižních ilustrací, fotografie, a snad i řezby, historické kostýmy, patchwork, kolíčky apod.... od předních woodcrafterských umělců (Machimia, Logan, Perry, Či-rí, Buck, Olowanteča, Waštewin, Klokša, Pavla Levínská, Jana Budařová a další). Budou zde i vítězné fotografie z fotosoutěže, kde jste mohli v uplynulých měsících všichni přispět a hlasovat.
Část výstavy bude  i na faře, kde se můžete mimo výstavy podívat i na to, jak práce na našem domečku pokračují.
Mimo to je domluvené, že zájemci budou v průběhu odpoledne moci navštívit po skupinkách s místním průvodcem nedaleké štoly.
Ráda bych poprosila všechny návštěvníky z LLM, aby na sebe vzali podobu chodících exponátů a do kostela vyrazili ve svém slavnostním woodcrafterském oblečení :-), neboť je dost pravděpodobné, že si tuto jedinečnou kulturní akci nenechají ujít i zájemci z řad veřejnosti, ne-li tisku. Tak ať je vidět, že nejsme žádní divoši, ale víme, jak se chodí slušně ve svátek do kostela.
 
A kulturním zážitkům nebude ještě ten den konec....
 
Ideální bude dopravit se z tábora do Michalovek pěšky (kdo nemá koně), pro válečné invalidy, lenochy a přespolní bude v Michalových Horách místo vyhrazené na parkování aut, ve vesnici budou směrovky.
 
Pokud byste někdo chtěl ještě přispět svým dílem, neváhejte a ozvěte se na ustredi@woodcraft.cz
 
Tak se budeme na všechny těšit,
Kamila, Klára, Tokaheya a woodcrafterští umělci

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.