Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Volby velké

(aktualizováno 24.5. 2010)
Zpráva » Informace
To, že tvor woodcraftrský nebyl vymyšlený svým stvořitelem E.T. Setonem jako anarchista, je z jeho díla patrné. Setonova populární dobová fotografie obleku a šerpy dávala jasně najevo, že Seton se uměl pohybovat v divočině i ve společenských kruzích. Samotné woodcraftrské aktivity by neměly smysl, kdyby se nemohly odehrávat v příznivém nebo alespoň postačujícím společenském prostředí. Jak víme z vyprávění pamětníků z kmene Wahpeton, bylo po válce otázkou několika let, než bylo v roce 1952 uděleno oficiálně poslední orlí pero a pak se Liga sama dobrovolně ukončila. Z odstupu je jasné, že se s tím tenkrát nedalo až tak mnoho dělat. Z pohledu dnešního mladého člověka kuriozní situace. Zasmějete se, přeci mi nikdo nebude říkat, co smím a co ne. Mám svá práva. Když budu chtít dělat woodcraft, nikdo mě v tom nemůže omezovat. Stejně, jako je nutné přebírat odpovědnost ve kmeni, jinak nefunguje, je to ale i v širším společenství, ve kterém se pohybujeme. Zříkání se této odpovědnosti je pak čistý alibismus.
 
Koho by to zajímalo, podívejte se na:
 
 
Kdysi jsme šli volit s účastníky akce Indiáni na Točníku v šerpách a indiánských věcech. Byl to milý zážitek, dodnes máme tu novinovou stránku, kde nás otiskli, vyvěšenou v klubovně na záchodě. Letos to bude spíše individuální záležitostí. Nenechme si jí prosím my woodcrafteři, občané ujít.
Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

26.5. 2010 20:40
David
Díky Tokaheyo
28.5. 2010 22:09
Bobr-Bedřich Homola
Výborně Tokaheyo, za Tvůj příspěvek. Jenom doplním - kdyby Liga "dobrovolně" neukončila,následovalo by zatýkání a monstrprocesy. Záleželo jen na libovůli těch, které komunistická strana do soudní mašinerie dosadila, aby nevinný člověk skončil v těžkém žaláři nebo dokonce na popravišti. Mnoha lidem z jiných organizací se to stalo.

kecejmedotoho.cz/volby2010 stojí za přečtení a zamyšlení.

Kolik je čtyři plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.