Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Registr OP – něco nového

(5.5. 2010 11:36)
Zpráva » Registr OP
Registr OP už dávno není jen pouhým „seznamem“ orlích per. Nově v sobě obsahuje několik zajímavých funkcí. Podívejte se sami.

Volby

Nově si můžete v kmeni založit vlastní e-volby. Menu pro založení je ve správě kmene. Pokud je volba veřejně přístupná, znamená to, že kdokoli v registru může vidět průběh voleb a kdo volil (nikoli jak). Volit samozřejmě smí jen členové kmene (kteří jsou starší, než Vámi definovaný věk).

Mezi parametry voleb patří věk, od kdy smí být voleno, věk, od kdy smí být kandidát volen, od kdy do kdy volby probíhají…

Z pohledu uživatele máte po přihlášení do registru na hlavní stránce seznam právě probíhajících voleb.

Výsledky voleb najdete ve statistice.

Příspěvky

Tuto funkcionalitu uvítají nejspíše hospodáři. Nově je totiž vedle kolonky Příspěvky ikonka, na kterou když kliknete, zobrazí se výběr typu příspěvku. Po jeho zvolení se automaticky dosadí částka do již zmíněné kolonky.

Již si tedy nemusíte vypisovat ani pamatovat, jaká je výše příspěvků. V registru je též samostatná stránka věnující se výši příspěvků.

Export v seznamu členů

Nově lze exportovat jen označené členy – volbu najdete v comboboxu „Akce“.
 

Výpočet stáří člena

Protože dosud byl výpočet stáří jen primitivním rozdílem dvou datumů v rocích, a činil tak v průběhu roku mnohé starší než jsou, došlo ke změně algoritmu výpočtu. Nově je tedy stáří člena na den přesné :-)
Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

16.5. 2010 7:15
Hočhóka
Yuči díky moc! Myslím, že to při registraci využije většina kmenů. A vypadá to, že elektronizace správy kmene se dožiju dřív, než e-govermentu. Vašté! Hoč.

Kolik je jedna krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.