Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
22
Seznam účastníků

Bloudění woodcrafterů 2010

(16.4. 2010 10:24)
Zpráva » Pozvánka
obrfoto

Buď zdráv sportovče :o)

Zdravé a silné tělo a bystrá mysl,
to by měl být ideál každého woodcraftera
A jak si je vyzkoušet a udržet?
To chce pořádnou výzvu. Proto je tu opět po letech
 

Bloudění Woodcrafterů 2010

Na které zve i Tebe a Tvůj kmen Tuchlovický kmen  LLM Jestřábi
 

A kdy a kde se tato akce koná?

 V neděli 2.5.2010 v lese u Tuchlovic.
 

Říkáte si copak to je za akci?

Správná otázka. Bývalo v LLM tradicí, pořádat v Praze a okolí orientační závod, na kterém si mohli všichni praví woodcrafteři vyzkoušet, co dokážou. No a my jsme se letos rozhodli na tuto tradici navázat. Původně jsme chtěli závod uspořádat přímo v Praze, ale nakonec jsme se s ohledem na dopravu po Lesním běhu rozhodli, že závod uspořádáme v lese u Tuchlovic.

 A proč vlastně jít na orientační závod?

 Tak za prvé si samozřejmě můžete protáhnou tělo a proběhnout se, či projít po lese :o)
No a orienťák má oproti klasickému běhu ještě navíc tu krásu, že nemusíte být nutně vycvičený chrt, který uběhne pět kilometrů v závratném čase, ale musíte se taky dokázat orientovat s mapou (a to tak podrobnou, že v ní jsou zaznamenány i posedy, vývraty, velké kameny...). Díky tomu pak může i průměrný běžec který se dobře orientuje a dobře uvažuje, snadno vyhrát nad chrtem, který běhá po lese jako splašený, ale naběhá spoustu kilometrů navíc úplně zbytečně ;o)
Krom toho, na tento závod jsou zváni lidé z celé LLM i jejich přátelé, takže pokud se nás sejde dost, můžete si zde splnit i nějaký ten čin z orientačního běhu (viz. Svitek březové kůry ;o) )

 Že jste orienťák ještě nikdy neběželi?

To přece vůbec nevadí. Jednou se s tím začít musí ;o) A kdo nezkusil, neví jak super takový orienťák je. Neb i když člověk nevyhraje, prostě si užije pohodu a klid lesa a vyzkouší si, že uprostřed lesa se, jen s mapou a busolou, opravdu dá opravdu najít malý lampion :o)

 Že byste zabloudili?

Nebojte. Při orienťáku se nebloudí ;o) Orientační běžci tomu říkají, že jen "zakufrovali", neb stejně za chvíli vyjdete na nějakou cestu, která Vás vyvede z lesa, či dovede někam, kde už to znáte ;o) A kde jinde byste to měli vyzkoušet, než v Tuchlovickém lese, který je jasně ohraničen kraji lesa, silnicemi, a velkými cestami, takže když byste nedej bože zakufrovali úplně, prostě jen dojdete na cestu, či kraj lesa a vrátíte se na start ;o)
 Myslím tedy, že je jasné, že kdo zůstane doma je prostě jen obyčejná bábovka ;o)
Neb opravdoví muži a ženy se srdci bojovníků rozhodně přijdou a já věřím, že se tam uvidíme s lidmi z různých kmenů, s Jestřábi všeho věku a dalšími odvážlivci, kteří nezůstanou zbaběle doma za pecí ;o)
 Tak neváhejte a přijďte si zaběhat a zazávodit :o) A klidně sebou vezměte i kamarády, rodiče a kohokoli dalšího, kdo se chce proběhnut, či projít na zdravém vzduchu ;o) Vítáni jsou všichni ;o)
 
 Na všechny kdo si přijedou zazávodit se za organizátory závodu těší HLAD ;o)

Zahájení závodu bude v 9:30 u Tuchlovického lesa na křižovatce "U Dubu"
Startovné bude do 50 kč (na mapy a pod.).

ke stažení: mapa (jpg, 240kB), propozice  (PDF, 44kB)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Wakišaka1
Pecka1
celkem:2