Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
5 (maximum: 100)5 / 100
Seznam účastníků

Víkend starých technologií Fara MH 25.9 - 28.9. 2009

(aktualizováno 23.9. 2009)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Fara Kosí potok

Novinka: Práce neustávají, zde krátký film z minulého víkendu na navození pracovní atmosféry. Okolí fary se mění, dodejme, že k lepšímu. Na tom se podílí i občanské sdružení Michalovy Hory, které vede Josef Ansl, správce LLM na faře.

                          "> 

Fara v Michalových horách patří Lize lesní moudrosti. V současné době probíhá rekonstrukce tak, aby byl dům využitelný k ubytování skupin dětí a mládeže, rodičů s malými dětmi i pro školní kolektivy. Programy, které bude Liga lesní moudrosti v objektu pořádat, budou mít vazbu nejen na woodcraft a přírodu, ale také na místní bohatou hornicko-geologickou historii. Prostor bude také sloužit jako místo pro setkávání místních obyvatel. LLM úzce spolupracuje se Sdružením Michalovy Hory.

Rád bych vás tímto pozval na prodloužený víkend plný zajímavých technologií a činností. 25.9 - 28.9. 2009

Překlenutí nosné zdi pomocí trámového roštu: lektory budou tesaři a odborníci na dřevěné stavby z řad členů Ligy lesní moudrosti. Rošt bude vytvořen za použití tradičních tesařských postupů. Zaklene tak novou místnost na faře, která vzniká propojením dvou menších. Místnost bude sloužit jako klubovna.

Zelená střecha stodoly: v zahradě jsme postavili stodolu k úschově zemědělské techniky. Její střecha je koncipována jako "zelená". Lidé ze zkušenostmi z řad členů LLM povedou tuto část semináře. Součástí bude i exkurze na již realizovanou střechu přímo v Michalových Horách.

V rámci terénních úprav v zahradě budeme stavět opěrnou zídku skládáním kamenů na sucho na sebe. Takovéto zídky byly v okolí velmi rozšířené. Z dnešních obyvatel Michalových hor dovedl tuto technologii k dokonalosti Pepa Bobr Ansl, který bude zároveň lektorem na našem setkání.

V dalších dnech prodlouženého víkendu bychom se podíleli na obnově stezky ke kostelu, kde Sdružení Michalovy Hory ve spolupráci s Ligou lesní moudrosti rekonstruuje sochu svatého Josefa, která byla v minulosti poničena a zcizena. Nad restaurátorskými pracemi přebrali záruku odborníci z Univerzity Pardubice, Fakulty restaurování v Litomyšli. Stezka ke kostelu, kterou kráčeli lidé v dobách dávno minulých, se skrývá před zraky veřejnosti. Je zarostlá a obtížně přístupná. Podle stezky vysadíme i nové jeřáby.

Stravování a kulturní program podle počtu přihlášených. Spaní ve stodole na zahradě, popřípadě ve stanech v okolí. Večerní posezení u ohně, hudební nástroje s sebou. V případě zájmu možno domluvit i exkurzi do středověké štoly, kde se těžilo stříbro i jiné barevné kovy.

Těšíme se na vás,
Aleš Sedláček – místonáčelník Ligy lesní moudrosti, Josef Ansl – předseda Sdružení Michalovy Hory a tým lektorů

Podrobnosti budou zveřejňovány průběžně, přihlášeným i do e-mailu. V případě nejasností tel.: 604 286 554

Jenotlivé aktivity jsou organizovány za následující finanční podpory:
Přestavba a rekonstrukce části fary za účelem vybudování místnosti pro setkávání: MAS Český západ, místní partnerství

 Fara Michalovy Hory rekonstrukce 2009 pohled ze zahrady Fara Michalovy Hory, připravená hromada kamenů na opěrnou zídku 2009 Fara Michalovy Hory rekonstrukce 2009 uvnitř Fara Michalovy Hory budoucí klubovna rekonstrukce 2009


 

 

Seminář zídky: LLM, MŠMT v rámci investiční dotace na terénní úpravy zahrady fary

Revitalizace stezky: Sdružení Michalovy Hory, Nadace ČSOB

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Trnka a Ondra2
Martina Palečková - Zip1
Iva1
Tokaheya1
celkem:5