Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
1818
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech 2009

(aktualizováno 10.2. 2009)
proběhne 20. – 22. února 2009. Budeme mít příležitost zahájit velkou mapovací akci, jejímž cílem je zjistit, kolik rysů a vlků momentálně obývá Beskydy.
Jedinečná příležitost spojit poznávání přírody s výpravou do hor a tím pomoci při ochraně našich velkých šelem.

Místo konání

skautská „Chata gen. Hlaďo“ na Dolní Bečvě (49°27'26.731"N, 18°12'13.037"E) + okolí do vzdálenosti asi 25 km.

Program

v pátek začneme po 20 hodině, kdy nás „zaškolí“ odborníci – povídání o šelmách a jejich mapování, rozdělení tras.

V sobotu ráno (okolo osmé) pak ve dvojicích, trojicích vyrazíme stopovat – předpokládaný návrat do setmění. Večer bude věnován prezentaci výsledků, volné zábavě případně povídání a filmům o šelmách, Beskydách apod. V neděli je program volný – možno vyrazit pátrat po stopách na jinou trasu nebo si jen udělat výlet např. na Radhošť (socha Radegasta, dřevěná kaple, naučná stezka, upravené běžecké stopy i sjezdovka).

Vybavení

za „normálních“ sněhových podmínek jsou nezbytné sněžnice, některé lokality lze obhlédnout na běžkách. Dále zápisník, fotoaparát, měřítko (papírové, skládací či svinovací metr). Nadšenci si vezmou alespoň kilo sádry, kelímek a flašku s vodou na odlitky. Užitečná bude i mapa Moravskoslezských Beskyd (KČT č. 96) a GPS (pro lepší lokalizaci nálezů).

Stravování z vlastních zdrojů nebo v místních krčmách. Na základně bude k dispozici čaj; v případě zájmu uvaříme na sobotní večer za pár korun společnou krmi (něco lidového valašského).

Ubytování

ve vlastním spacáku na posteli či matraci. Více informací o základně, včetně popisu cesty na ni http://hladovka.skauting.cz. V případě velkých mrazů se doporučuje teplejší spacák :-), každopádně pak nějaké přezůvky. Poplatek za ubytování je do 45 Kč/noc.

Pokud některá skupina přijede vlastním autem, prosím, aby to uvedli v přihlášce – usnadní to plánování tras. Pro ty, kterým z Rožnova nepojede bus na D. Bečvu mohu v pátek večer přijet autem.

Přihlašujte se v přihlašovadle nebo mejlem.

Na setkání na vlčích stezkách se těší
Jiří Lehký – Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Upozornění:
akce je závislá na počasí – a může být zrušena (hlavně v případě trvalejších srážek ve středu/čtvrtek). Ujistěte se proto ve čtvrtek na www.woodcraft.cz či ve své mejlové schránce, zda se koná.

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Shaman a Wicanhpi2Asi vlakem z Prahy v 15.09.
Pošík2
Eda1Jedu v pátek ráno vlakem z Prahy spolu s Netopýrem a Bětou
BF3Kmen Wabash, autem z Ostravy. Máme dvě místa volná , někoho vezmeme, info na email.
Bernard Hvolka1
Lili, Mariana2
Awačin1
Běta, Čingis, Netopýr3Chceme jet v pátek z HLN 7:09
Alan a Ondra2Bez auta, zřejmě vlakem. Jsme pro nedělní výlet.
Toby - Tomáš Lumel1
celkem:18