Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
26 (maximum: 30)26 / 30
Seznam účastníků

Valašské vlnění

(27.11. 2008 10:43)
Kmen OKWAHO a SVČ Domeček vás zvou na rukodělnou akci pod názvem

VALAŠSKÉ VLNĚNÍ

aneb základy „wool-craftu“. Vyzkoušíme si předení na kolovrátku, vřetánku, výrobu valašských papučí, rukavic na formách a výrobu hraček, kapsiček a obalů plstěním. Vlna je materiál tradiční, přírodní a příjemný - výrobky z něj zahřejí u srdce i na končetinách. Pár obrázků z podobné loňského akce najdete na http://kmeny.woodcraft.cz/okwaho/foto-index.php?galid=18.

Kdy: sobota 10.1. 2009

Příjezd vzdálenějších účastníků je možný již v pátek 9.1. večer. Je možné také zůstat až do neděle a vyrazit dopoledne třeba na běžky do Beskyd, nebo na prohlídku Valašského muzea strašidel. V sobotu začneme po deváté a skončíme, až nás to přestane bavit nebo hodinu před odjezdem posledního vlaku na západ.

Kde: Středisko volného času Domeček, Valašské Meziříčí (GPS: 49°27'54.519"N, 17°58'6.567"E)

Za kolik: účastnický poplatek je 50 Kč + materiál - záleží kolik čeho vyrobíte.

Na pár papučí je třeba cca ½ kg vlny za 120-150 Kč; ostatní věci jsou podstatně levnější. Případný nocleh (ve vlastním spacáku a karimatce na zemi) by měl přijít na 30 Kč.

Kdo: akce je otevřena všem zájemcům (i mimo LLM), kteří se přihlásí nejpozději do středy 7.1. Počet účastníků je z kapacitních důvodů omezen na + 30. Při přihlášení uveďte, zda s vámi počítat na noc.

Co s sebou: Nezapomeňte si prosím přezůvky. Stravování z vlastních zásob; káva a čaj, stejně jako varná konvice budou k dispozici. Rukavice se dělají z vlny upředené (tj. té, co se kupuje v obchodě a pletou se z ní svetry). Tu si prosím dovezte vlastní, raději silnější – nejlépe dvě barvy – světlou a tmavou (nejlíp vypadá bílá + nějaká tmavá). Klidně může být cokoliv vypáraného – používají se kousky + 10 cm.

Pro rodiče: vlnymilovní rodičové, kteří nebudou mít v sobotu kde „odložit“ děti, je mohou vzít s sebou. Máme vyzkoušeno, že i prváci zvládnou plstění, navíc se pokusíme děti na 2-3 hodinky zabavit i jinak – třeba je vezmeme do muzea Valašských strašidel :-). Bude-li sníh, tak určitě vyrazíme ven …

Pro přihlášení prosím použijte přihlašovadlo.
Jiří Lehký - Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Milada Gajdová1
Pošík1
Karolína Kupková1
Radka Skouilova Wastewin2nocleh
Kamila Lunerová1pá-so, možná až do neděle (dle sněh. podmínek)
Hela Nováčková1od pátku
Waštewin1
Lenka Křištofová1Je to naše kamarádka z valmezu
Magda Kupková, Wenona1
Křepela2Wannawega
Stoupa,Majoránka2
Dešťovka1
Soňa Kryštofová1
Júlia Mudruňková1těším se!
Marie Popelářová (Hayča)1
Blecha4Wabash, jen sobota
sona trestikova1
Marta Ryšavá1od soboty
Ája1
Tomáš Lumel - Toby1
celkem:26