Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Spolupráce s woodcraftery z Anglie

(23.11. 2008 17:06)
Se zástupci anglických woodcrafterů z OWC (Order of Woodcraft Chivalry = Řád lesního rytířstva) jsme se domluvili na rozšíření spolupráce ve dvou oblastech:
  • předávání informací
  • umožnění účasti na akcích
... informace
Podzimní vydání Pine Cone - zpravodaje OWC (obdoba naší Totemové desky) je k dispozici u mě. V budoucnu chceme co nejvíce zpřístupnit naše webové stránky anglicky mluvícím, hlavně pak pozvánky na akce a zprávy o uskutečněných aktivitách. Klidně stručnější než česká varianta. Hledám tudíž zájemce ochotné pomoci, na počátku například napsaním dvou vět jednou za čas - co se zrovna děje v lize nebo kmenech. Angličtina nemusí být perfektní - Angličani nám vždy při pochybnostech zdůrazňují, že pořád umíme mnohem lépe anglicky než oni česky, takže každý překlad, ze kterého lze pochopit, o co jde, je dobrý a vítaný.

... akce
Jako motivaci k účasti na společných akcích si přečtěte o 5. mezinárodním setkání, které proběhlo v srpnu 2008 poblíž Sedlčan.

V roce 2009 je možné se zúčastnit následujících akcí pořádaných OWC:
  • 4.1.2009 Setkání v Sandyballs (místo konání 2. mezinárodního setkání v roce 1999)
  • 10.1.2009 Wassail (oficiální "veselice" OWC, poblíž Swindon)
  • 10.-13.4.2009 Velikonoce (Gordon Brow Center poblíž Basingstoke - místo konání 4. mez. setkání v roce 2005)
U všech akci je nutné se předem ohlásit, zároveň je možné po dohodě zůstat déle (před samotnou akcí i po ní) a domluvit, jak ubytování, tak dodatečný program. V tuto chvíli plánujeme určitě naši (českou) účast na Velikonocích.

Na oplátku jsme Angličany pozvali na naše akce, konkrétně by se někdo mohl objevit na ligovém plese a věříme, že se podaří realizovat účast na letním táboření a čotokvě malé lóže. Máte-li chuť uspořádat vaši vlastní akci s mezinárodní účastí, dejte prosím vědět - zkusíme vás maximálně podpořit.
Jana Kluiberová - Čeyanala (international(zavináč)woodcraft(tečka)cz)
mobil: 774 057 927
ICQ: 287 110 256

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.