Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Publikace Jednoduché účetnictví v kostce

(23.10. 2008 9:39)
obálka Tiskové a distribuční centrum Junáka právě vydává novou publikaci Jednoduché účetnictví pro občanská sdružení. Publikaci napsal Ing. Jan Stejskal, Ph.D. a je určena všem občanským sdružením a jejich organizačním jednotkám, které stále účtují v jednoduchém účetnictví. Publikace je praktickou příručkou, která pomůže každému vedoucímu i účtovateli jednotky ujasnit si základní principy a postupy a zvládnout rizika a obtíže jednoduchého účtování. Vzhledem ke svému obecnému zaměření ji nabízíme i mimo Junáka, věříme, že může zaujmout a být prospěšná i ostatním

Anotace:

Publikace Jednoduché účetnictví v kostce shrnuje poznatky o účetní soustavě, která je v posledním období na samém okraji zájmu. Je to z důvodu výjimečnosti a výlučnosti jeho vedení pro občanská sdružení a jejich organizační jednotky, dále honební společenstva, církve a církevní právnické osoby. Problémem, se kterým se musí jednoduché účetnictví vypořádat, je zastaralost právní úpravy tohoto účetnictví. Zákonodárce bere jednoduché účetnictví jako věc výjimečnou a tudíž není třeba měnit právní úpravu, resp. ji doplňovat. Zvyšuje se tak tlak na jednotlivé účetní jednotky a doporučuje se jim, aby přešly na účetnictví podvojné. I přes tyto snahy je však třeba, aby i ty účetní jednotky, které doposud nepřešly na podvojné účetnictví, měly kompletní přehled o systému vedení jednoduchého účetnictví, o jednotlivých náležitostech, účetních knihách a postupech. To vše najdete v této publikaci.

obsah knihy
Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.