Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Uzel pro štěstí

(10.8. 2008 16:37)
uzel pro štěstíŽivot se neměří počtem nádechů a výdechů, ale tím, co nám vzalo dech.
Vlastislav Ringel

Déšť nám na Kosáku nabídl, že nás naučí zaplétat lanové oko a podobné věci. Právě jsem podobné věci zkoušel, ale daleko jsem nedospěl. I byl jsem nabídkou nadšen. A při práci nám Déšť ukázal knížku Vlastislava Ringela Uzel pro štěstí. A hned dodal, že o vázání uzlů je to jen částečně. Podstatnou část knihy představuje to, co její autor, coby námořník, zažil.

Neváhal jsem zajít do Holešovického přístavu (kde jsem v životě nebyl) a najít v dřevěném baráku prodejnu Viking. Mládenec, kterému jsem řekl, že mám zájem o knihu o uzlech, kterou vydali, bodře odvětil „Jo, to máte na mysli asi tu, co napsal strejda.“ Byl jsem na správném místě. Ta knížka je nádherná. (Znám jedinou podobnou, knihu Martina Patřičného Dřevo krásných stromů.) Knížka o tradičním řemesle a o lásce k němu. O životě a o radosti z žití. Knížka má krásnou grafickou úpravu. Zkrátka - jestli vás vázání uzlů jen trochu zajímá, tak ji musíte vlastnit. A potřebujete-li nějaké šňůry či lana, tak vše naleznete tamtéž. Prodejna Viking, Jankovcova 6, Praha-Holešovice. Veškeré informace a plánek přístavního území naleznete na internetové adrese www.viking-rtv.cz.

Vlastimil Růžička - Vlastík (vruz(zavináč)entu(tečka)cas(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.