Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Brigáda na výrobu týpiovek pro sněm LLM 27.9.2008

(22.7. 2008 1:05)
se uskutečnila, ale je zapotřebí připravit ještě dalších 120 kusů.
To znamená nakácet, osekat větve i součky, oloupat kůru a přinést na tábořiště Malý Walden.

Je to vhodná příležitost pro získání Orlích per 3B4 Tyče na týpí.
  • ČIN - Zpracuj z tyčoviny (kterou mohl pokácet někdo jiný) 14 tyčí délky alespoň 6 m: zbav je všech součků a kůry tak, aby byly dokonale hladké.
  • VELKÝ ČIN - sám v lese pokácej a osekej vhodné stromy pro 17 tyčí délky alespoň 6 m. Zpracuj je jako u ČINU.
Velký čin je možné uskutečnit ve dvojici za předpokladu, že zpracují celkem 34 týpiovek.

Tábořiště Malý Walden je již volné až do sněmu. To znamená, že jednotlivci i celé kmeny se tu mohou utábořit a hotové týpiovky jsou jim k dispozici.

Kdokoliv bude ochoten přispět k dobrému dílu ve prospěch všech, ať se přihlásí u Bobra z kmene Wallowa na tel. 733 665 189 a dostane potřebné informace.

S modrou oblohou!
Bedřich Homola - Bobr (bhomola(zavináč)volny(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

24.7. 2008 20:00
Wančetan
Rád bych zde vznesl dotaz, který sice patří správně jinam, ale tady bude snad taky někým zodpovězen. Ve Svitku se doslova píše u podmínek Velkého činu 3B4: "Sám v lese vyber, pokácej...". Na táboře jsme meditovali o tom, jestli když někdo v lese pokácí stromy označené někým jiným jako vhodné a ty potom zpracuje, jestli je to v pořádku a může mu být udělen Velký čin. To proto, že v okolí Malého Waldenu jsou vytyčena území ze kterých se smí týpijovky vybírat a vhodné stromy jsou většinou již označeny Bobrem...

Kolik je osm plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.