Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Velké hry

(16.4. 2008 21:51)
"Několikrát do roka se sešel celý kmen (někdy i více kmenů) ke společné činnosti, kterou zorganizovali, posvětili a řídili šamani. Soutěžilo se v různých odvětvích činnosti, hrály se kolektivní hry, vyhlašovaly se soutěže, ve kterých bojovníci prokazovali svou odvahu, sílu, vytrvalost, moudrost i umění lovu. Z každě takové hry vzešel vítěz. Jednou za rok se šamani sešli na tajné šamanské poradě a určili vítěze velkých šamanských her. Bojovník byl odměněn při velkém ohni a byla mu právem přisuzována velká sláva.
Většinou získal amulet, či jiný putovní předmět, který byl jedinečný, šamanem posvěcený a svým způsobem nenahraditelný. Proto jej téměř nikdy nesundával z krku a měl jej neustále pod dohledem. Stal se mistrem her a měl nezastupitelné místo ve kmeni i mezi kmeny."

O co jde?

Celý projekt má za cíl jednotně hodnotit účast kmenů a jejich výsledky na jednotlivých "velkých ligových hrách"
(Stará Praha 12.4., Lesní běh 25.-27.4, Stopa Černého vlka a Čiwawa 30.5.-1.6., Kiwendotha 26.-28.9.), což by motivovalo kmeny k jejich účasti a podporovalo konkurenci. Dále si od projektu slibujeme vzájemnou mezikmenovou spolupráci, navázání nových kontaktů v lize a celkové zpevnění vazeb v lize. Hry spojuje získávání bodů (šekenů) na všech akcích jak pro jednotlivé bojovníky, tak pro celé kmeny, které se získávají předepsaným způsobem.

O co se hraje?

Každý rok získá nejlepší kmen věcnou cenu, která bude zasloužené a velmi prestižní vítězství připomínat. Oceněno bude i 10 nejlepších bojovníků.
Hlavní cenou je však originální Mahykanova palice (viz foto), kterou do hry věnovala paní Hana Stárková, za což jí mnohokrát děkujeme. Tato cena je putovní a vítězný kmen ji má právo jeden rok vlastnit.

Jak se zúčastnit Velkých her a získat hodnotné ceny?
Stačí bojovat na zmiňovaných hrách a umístit se co nejlépe. Body (šekeny) z jednotlivých her se sčítají a vyhrávají ti s nejvyšším početm.

Informace a motivace

Velké hry jsou podrobně zdokumentovány v pravidlech.
Motivační povídku čtěte zde.
Časem vznikne na ligových stránkách sekce věnovaná Velkým hrám. O jejím vzniku budu určitě informovat.
náčelník ML
icq#: 324 871 676

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.