Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Napsali o LLM

(3.2. 2008 14:59)

V 8.číslo Gymnasionu – časopisu pro zážitkovou pedagogiku, které bylo tématicky věnováno „přírodě“, se objevily hned tři článečky propagující woodcraft a činnost Ligy lesní moudrosti. Ablákela a Pajda představili LLM jako organizaci v rubrice "domácí hřiště", Hota s Willym poskytli rozhovor o smyslu a roli přírody ve woodcrafterském hnutí, v rubrice o dramaturgii a Alan Bura představil v rubrice "osobnosti" Mohykána, bývalého náčelníka LLM a dlouholetého propagátora woodcraftu na všech frontách. Je to poprvé, kdy se LLM představuje na stránkách tohoto, místy až příliš odborně pojatého periodika, a myslím, že všichni autoři se svého úkolu zhostili odpovědně a všechny článečky Ligu představují jako organizaci velice pěkně a zdaleka ne, jako něco, co patří historii.

Možná by si by si zájemci a výchovu v přírodě (což jsou snad všichni woodcrafteři :-)) a zážitkovou pedagogiku (což je určitě dost velká část), alespoň toto číslo rádi pořídili. Takže v Praze lze časopis zakoupit v kanceláři PŠL, Jaromírova 51, Praha 2 Nusle, v prodejně skript PF UK M.D.Rettigové 4, Praha 1 nebo v prodejně nakladatelství Portál s.r.o. v Jindřišské ulici. Věřím, že většinu z vás osloví i ostatní témata, články a náměty a možná se stanete pravidelnými odběrateli tohoto časopisu, který vychází 2 x ročně na cca 160 stranách. Bližší informace o obsahu, prodejních místech či způsobu objednávky naleznete na www.gymnasion.info.

Vlastimil Kubát - Kangi Tanka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.