Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo

Zapojte se do mapování paměťi woodcraftu

(3.12. 2007 10:17)

Woodcraft má velmi hluboké kořeny. Jedním z nosných pilířů woodcraftu je silný vztah k těmto kořenům, vztah k tradicím a předkům. V LLM máme členy, kteří pamatují více než my mladší a kteří jsou pro nás velkým vzorem. Proto vznikl nápad zachytit to, co si pamatují o woodcraftu, nahrát to na diktafon a nejlépe následně zpracovat. Díky péči Alana Bury a také Ivy Merhautové - Olowan Teči se uskutečnilo několik rozhovorů s pamětníky z Wahpetonu. Alan začal shromažďovat informace o woodcrafterských archiváliích.


Celá tato práce vyžaduje ujasnění si koncepce (jak na tento materiál, co dál s ním) a také pomocníky, kteří by byli ochotní se zapojit (dělání rozhovorů, zpracovávání materiálů apod.). Hledáme lidi! Nabízí se tu prostor se spoustou cenného dosud nikde nezpracovaného materiálu a mohou se uplatnit lidé s malou prací i velkým projektem. Práce je to vhodná pro všechny ty, kdo studují humanitní vědy (sociologie, historie, etnologie apod.) nebo "jen" píší seminární práci o woodcrafu na střední škole. A nejen vhodná, ale nesmírně zajímavá!


Ideálem by samozřejmě bylo vytvořit ze získaného materiálu ucelený text, který by se dal doplňovat dalšími rozhovory a pamětníky. Přesto však lze zpracovat jen část - a to je možnost pro vás! Nebo všechno? Rozhodně tím napomůžete psaní novodobých dějin woodcraftu, protože ty dosud máme zpracovány poměrně neuceleně, a navíc z materiálu, který nebyl nikdy publikován.


V případě zájmu se ozvěte na abura@volny.cz.

Josef Porsch - Ablákela (ablakela(zavináč)centrum(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
Doposud se nikdo nepřihlásil.