Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Pomoc potřebným (4H2)

(15.4. 2007 12:38)

Kamarádka ze sdružení Vlastní cestou, které je zaměřené na pomoc handicapovaným občanům, mi poslala prosebný email, který jsem se rozhodl zveřejnit:

Dobry den vsetkym,

nerada obtazujem, no zavisi od toho moja existencia. Som mlada zena na vozicku, nedokazem sa o seba sama postarat a zijem sama v byte v Prahe, kde studujem, preto potrebujem asistenciu 24 hodin denne. Takouto cestou si hladam ludi ochotnych pomoct mi formou osobnej asistencie. Nehladam ludi, ktori by u mna travili 24 hodin denne - naopak, potrebujem tych, ktori maju cas niekolko hodin (pol dna alebo cely den/celu noc raz za nejaky cas (napr. raz za tyzden alebo kludne aj raz za mesiac). Momentalne mi najvacsi problem robia dopoludnia - mnoho ludi je v praci a v skole, takze mam o nich nudzu a velmi ich potrebujem. Cim viac ludi, tym lepsie - tym menej som zavisla na jednom cloveku a tym vacsia sanca je, ze prave v ten a ten den, kedy to potrebujem bude mat niekto z nich volno. Nema to pomoct len mne - ma to obohatit aj cloveka, ktory mi pomaha. Ak by mal niekto z vas zaujem pomoct mi s asistenciou, budem vam vdacna.

Kontakt na mna i dalsie informacie o asistencii najdete na mojich strankach www.mujweb.cz/www/komix v sekcii "osobna asistencia". Pokial mi formou asistencie pomoct nemozete, urcite mi mozete velmi pomoct sirenim tohto letaku dalej - ci uz vyvesenim na vhodnych miestach alebo preposlanim mailom a to aj tym, ktori/e by asistenciu sami/y robit nechceli/nemohli. Mozu ho totiz aspon poslat dalej a ti/tie zas dalej! Touto formou sa to moze dostat k ludom, o ktorych existencii neviem ani ja, ani vy - mozno niekde su! Pokusme sa ich spolocnymi silami najst. Tento mail nie je spam a mozete sa o tom presvedcit, ak mi napisete mail alebo nechate odkaz na mojich www strankach. Tento mail je to pre mna jskor ednym z mala sposobov, ako ziskat moznost prezit a zit svoj zivot plnohodnotne.

Dakujem. Prajem vam vsetkym pekny den

příloha: leták o asistenci (PDF, 23kB)

Daniela Komanicka


Pokud s pomocí váháte, tak bych chtěl jen upozornit, že za pomoc může být odměnou nejen dobrý pocit z pomoci, ale i orlí pero...
Pavel Spálený - Yučikala

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.