Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
1313
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech

(25.1. 2007 10:37)

Není snad mezi námi člověk, který by nevěděl že u nás existuje jen jeden kraj, kde dávají dobrou noc vlci a ne obligátní lišky, kde při sběru borůvek je třeba dávat pozor na medvěda a kde se zimní nocí nese roztoužené „mňoukání“ rysů či neuvěřitelné houkání puštíků bělavých.

Od osmdesátých let zde Správa CHKO Beskydy pořádá mapování výskytu šelem, a každoročně se potýká s nedostatkem lidí. Beskydy jsou veliké (1160 km2), vlci a rysové pohybliví, počasí vrtkavé – takže úkol je to sysifofský. Proto i letos zkusíme zorganizovat pro woodcraftery, skauty a podobně "postižené" kamarády zajímavý víkend v Beskydech.

Letošní "mapování" bude probíhat ve dnech 2.- 4.března 2007. Místo akce bude do značné míry záležet na počtu zájemců z vašich řad – v loňském roce jsem zkoumali oblast Vsetínských vrchů a Javorníků, pro letošek byly plánovány Slezské Beskydy - okolí legendárního pralesa Mionší. Předběžně je domluveno ubytování na středisku ekologické výchovy v Horní Lomné i úvodní školení od odborníků v pátek večer. Takže strach, že nerozeznáte stopu lišky od medvěda, není na místě.

Nicméně při nízkém počtu zájemců (méně než 12) bude akce přesunuta jinam (Rožnov, Bytřička), neboť tlaky na volné ubytovací kapacity, když už konečně začala zima, jsou veliké.

Prosím případné zájemce, aby se ozvali nejpozději do 15.února. Poté bude na ligovém webu a přihlášeným i mejlem upřesněno místo konání akce, příp. její zrušení.

S modrou oblohou

Jiří Lehký – Hočhóka (montyho(zavináč)email(tečka)cz)
v pracovní dny a dobu době na tel. č. 571 657 407 kl. 38

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Tom a Dávy (zatím)2Kmen WABASH
Alan a Ala2
Awačin1
Netopýr & Itawa2Juchůůů
Tokaheya2Walden
Lili1
Wanigiska1
Tančí s tyčí2
celkem:13