Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Kachlíky

(26.9. 2006 22:14)
foto č.1
foto č.2
foto č.3
foto č.4
20. - 24.9.2006

Měli jsme prsty od lepidla na kachlíky. Inspirace pomalu docházela a práce šla opravdu velice pomalu. Každý střep se musel obrousit aby se při sprchování nemusely používat ochrané drátěné košile styl středověký rytíř. Divous, se kterým jsem byl v partě vyprávěl historku ze sámošky z Plané z letošního letního táboření na Kosáku: Přišel chlapec s dědečkem do obchodu a zeptal se ho: "Dědo myslíš, že jsem hustej?" Dědeček se zarazil a ptal se, jak že to jako myslí? "No jako jestli jsem dost hustej?" Jestli byl dost hustej chlapeček jsme se už nedozvěděli, ale to, že je hustej celej tenhle projekt, o tom jsme nezapochybovali ani na minutu. Správce Rendl nás občasnou návštěvou a dobře míněnou radou udržoval při představě, jak to za rok budeme otloukat, a dodával nám tím sil do další práce. Holt znáte to, na Šumavě....

Musím notně blahořečit lidi, kteří přijeli za jedno teplé jídlo denně pracovat. Někteří si brali i dovolenou, nekteří se ulili ze školy. Klobouk dolů. Jarda Staněk, Viktorka, Kamča, Wakišaka, Mokrouš, Vojta, Divous, Kačenka, Tokaheya, Poly a jeho vercajk a samozřejmě Trnka s Lucinkou a s novým lesním jménem "Inžinýrka". (Slavnostně přiděleno správcem a dělníky na stavbě chalupy.)

Akce pokračuje čtvrtek a pátek tento týden (28.,29.9.). Zájemci kontaktujte Inžinýrku Trnku na správcovském čísle chaty na FH - 607 146 808.

Jsem přesvědčený, že se nám podaří po letech neutěšeného stavu, nejen díky penězům od MŠMT, ale i prací dobrovolníků a zajímavými nápady, vytvořit malebné a funkční prostředí, které pohladí po duši, stejně tak jako okolní šumavská příroda.

původní článek: Projekt záchody 2005

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.