Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Den otevřených dveří větrných elektráren

(3.9. 2006 14:44)

v sobotu 14. října 2006, od 9 do 16 hodin

Na Den otevřených dveří větrných elektráren jsou srdečně zváni lidé mající zájem dozvědět se více o provozu větrných elektrárnách a zejména ti, v jejichž okolí se chystá výstavba "větrníků". Sami se budou moci na místě přesvědčit o charakteru a působení větrné elektrárny v krajině a prohlédnout si tyto moderní technologie. Připraven bude informační program - provozovatelé jednotlivých větrných elektráren budou přímo na místě zodpovídat dotazy k dané problematice. Pro zájemce budou k dispozici letáky se základními údaji o daném projektu a k rozebrání bude připravena i čerstvě aktualizovaná publikace "Větrné elektrárny: mýty a fakta" vydaná ekologickými organizacemi Hnutí DUHA a Calla.

Výhercům soutěže na internetových stránkách Hnutí DUHA bude v případě příznivých povětrnostních podmínek umožněn výstup na gondolu větrné elektrárny.

Den otevřených dveří proběhne v těchto lokalitách: Pavlov (u Jihlavy), Břežany (u Znojma), Jindřichovice pod Smrkem (na Liberecku), v Protivanově a Drahanech (okres Prostějova), v Hraničných Petrovicích (na Olomoucku), v Nové Vsi v Horách (u Litvínova), v Petrovicích (u Ústí nad Labem) a v Žipotíně (okres Svitavy).

Další podrobnosti, informace o jednotlivých větrných elektrárnách a soutěž naleznete na www.hnutiduha.cz/vitr.

Program Energie
Hnutí DUHA - Friends of the Earth CZ
Bratislavská 31, 60200 Brno
www.hnutiduha.cz

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.