Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Zpráva ze Seton Castle

(13.3. 2005 17:36)
Email zaslaný náčelníkovi LLM Tokaheovi:

Milý Alesi a vsichni cestí woodcrafteri, Díky za tvuj dopis, ve kterém nám vyjadrujes uznání, podekování a podporu. Dostávat takové dopisy znamená pro nás v nasí Akademii mnoho, a to se týká dopisu jak ze Spojených státu, tak ze sveta, jelikoz stále pokracují nase práce na restaurování Seton Castle.Práce kterou deláme má vyssí smysl a hodnotu, pokud se dozvíme, ze Setonuv odkaz, jeho práce a jeho dum jsou dulezité v zivote tolika lidí. Také nás to do hloubky propojuje s vámi a ostatními lidmi na svete, kterí pracují pro stejný cíl - pro pritakání lidskému duchu a pro uchování naseho stylu zivota.

Dekujeme za tvou úzasnou a nezistnou nabídku manuální pomoci pri práci v Setonove hradu.Pochopili jsme správne, ze ty a nekolik dalsích woodcrafteru by bylo ochotno priletet do Santa Fe a pracovat tady? Promluvíme s firmou, kterou jsme si najali na restaurátorské práce - jmenuje se Wolf Corporation! - o tom, jestli vubec a prípadne kdy by to bylo mozné, a pak muzeme prípadne naplánovat nejakou spolupráci na tohle léto, prípadne na léto 2006.

Je príjemné dozvedet se, ze máte v Ceské Republice tak silnou Ligu lesní moudrosti, a jak tam vase organizace pracuje. Jsem si jist, ze nám budete schopni ríci hodne vecí o woodcraftu, které my vubec neznáme.Je úzasné, kolik je ve vasí organizaci mladých lidí, to vzdy skýtá velké nadeje a spoustu energie pro hnutí.

Aaron Stern, zakladatel a prezident nasí Akademie by vás jednou rád navstívil v Ceské republice.Nevím, kdy ta moznost nastane. Máme tento rok samozrejme tolik práce s restaurováním - ale byla by jeho návsteva mozná, meli byste o ní zájem?

Jste v kontaktu s jinými woodcrafterskými ligami v ostatních zemích? Máme písemný styk s woodcraftery ve Spojeném Království.

Setonuv hrad je ted prázdný.Nejsou v nem umelecká díla, artefakty, knihy ani cennosti, které shromázdil Seton a jeho rodina. Vse cenné nebo zajímavé jsme ulozili do skladiste a zapocal se jiz proces odhadování ceny techto predmetu, abychom se mohli rozhodnout co z toho zrestaurovat, aby to mohlo pozdeji být vystaveno.

Jsme ve velmi úzkém kontaktu s Dee a Daleem Barberovými, kterí v roce 1997 opustili Nové Mexiko a ted zijí v Tennessee. Nadále nám pomáhají a podporují nás v nasem úsilí zrestaurovat Setonuv hrad verne do puvodní podoby. Dee nám venovala ohromnou spoustu casu pri vysvetlování dulezitosti jednotlivých umeleckých predmetu, které jsme v dome nasli a pri vyprávení historek, které se k nim vázou.

Nasi architekti práve dokoncili návrh restaurátorských prací a lidé z Wolf Corporation zacnou s pracemi na konci tohoto mesíce. Odhadujeme trvání prací na 12-15 mesícu a náklady se budou pohybovat v rozsahu 2 milionu dolaru.Podarilo se nám nashromázdit dve tretiny této sumy a ted doufáme, ze se nám podarí pro sehnání zbylé cástky získat lidi ze Santa Fe a cleny woodcrafterské komunity.

Vzdy bylo nasím cílem uvést Seton Castle do puvodní podoby jak jen to je mozné.Za tím úcelem bude nutné zbourat prístavby, které vznikly po Setonove smrti, na plose zhruba 1700 ctverecních stop. Spolupracujeme co nejtesneji s úredníky z místního správního úradu v Santa Fe, aby se nám podarilo uhájit co nejvíce z výstredních a nekonformních prvku zakomponovaných do stavby Setonova hradu.

Poslu vám informacní materiál, ze kterého se dozvíte více o nasí Akademii a o nasich plánech co se týce Setonova hradu.

Muzete téz navstívit nase stránky na www.aloveoflearning.org

S nejsrdecnejsím pozdravem

Donnato Thomas Jaggers
Email přeložil Martin Kupka - Logan

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.