Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
55
Seznam účastníků

Setkání ohnivců

(9.10. 2004 19:41)
logo setkání
Dovolujeme si vás pozvat na
Setkání ohnivců
19.-21. listopadu 2004

určené ohnivcům, praktikujícím, budoucím i minulým a přizvaným. Tzn. můžete s sebou jako ohnivci přivést toho, kdo by mohl být vaším nástupcem, a toho, kdo má k ligovému ohnivectví blízko.

Setkání bude zaměřeno na čtyři nezbytné oblasti činnosti ohnivce - oheň, práci s lidmi, rituály a obřady. Naším cílem je abychom prožili, poučili se a reflektovali tyto činnosti ve dvou rovinách - osobní a kmenové.

Setkání se uskuteční jako tradičně ve Skleném nad Oslavou na Bobřím hradě.

S sebou vezměte: baterka, šátek, pláštěnka, třecí dřeva (případně křesadlo), hudební nástroj (zvláště ty šamanské - bubny, ale i kytary, harfy, piána apod.) jídelní náčiní, jednu píseň, nejlépe s nakopírovanými slovy a notami, kterou budete moci naučit ostatní (lidovky, etno apod.)

Jídlo budeme vařit společně počínaje sobotní snídaní a konče nedělním obědem.

Nedaleko srubu, na místě, které poznáte (bude tam čekat pomocník), si prosím zavažte oči a dojděte do srubu poslepu podle navigace provázkem, který bude po cestě napnutý.

Přihlášky: Pokud se chcete setkání zúčastnit, nahlaste se prosím přes tuto stránku.
Vaše předchozí nahlášení je bezpodmínečně nutné.

Budeme vám moci proplatit polovinu cesty.


mapa

Jak se dostat na místo:
Vlakové spojení v pátek
14:08 Praha, Hl. nádraží - 16,29 Žďár nad Sázavou - 16,45 ze Žďáru - 17,00 Sklené nad Oslavou
16:08 Praha, Hl. nádraží - 18,30 Žďár nad Sázavou - 18,45 ze Žďáru - 19,00 Sklené nad Oslavou
Pozdějším spojem nestihnete zahájení programu, je proto žádoucí se na případném pozdějším příjezdu domluvit při přihlašování.

Od nádraží jděte za nosem do vesnice, na křižovatce s hlavní silnicí se dejte rovně (ve skutečnosti šikmo doleva-rovně), projděte na konec vesnice, kde se silnička mění v polní cestu (po pravé straně je rybník). Po 20-30 minutách (minete další rybník po pravé straně) dorazíte na rozcestí dvou cest (100 m před sebou spatříte chaty). Jděte tou levou, která vás klikatě kolem chat a lesíka povede ke hrázi Sklenského rybníka a podél něj. Už jste blizoučko, za chvilku spatříte pár chatek na břehu rybníku a za nimi dřevěný srub svítící do tmy petrolejkami - Bobří hrad.

Na setkání se těší
Josef Porsch - Ablákela
Tomáš Jedlička - Stoupa

Josef Porsch - Ablákela (ablakela(zavináč)centrum(tečka)cz)
tel: 603 320 377

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Starý Vlk1
Honza Rudý1
Klára, Pip a Janča3
celkem:5