Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo

JERZYHO MEMORIÁL 2004

(26.9. 2004)

Messnera zná každý. Méně se ví, že polák Jerzy Kukuczka (nar.1948) byl druhým mužem na světě, který zdolal všech 14 himalájských osmitisícovek. Aby nebyl jeho výkon a jeho jméno zapomenuty, nazvali jsme po něm naši 24-hodinovou turisticko-orientačně-pochodovou akci. Přijměte proto pozvání na dálný východ naší země. Osmitisícovky vás sice nečekají, ale aj tak je v Javorníkách dost vysokých kopců a vy budete mít jedinečnou příležitost ověřit si hranice vašich fyzických i psychických možností.

Akce je určena smíšeným* trojicím (kvůli bezpečnosti a destabilizaci psychiky skupiny) patnácti- a víceletých milovníků dlouhých pochodů, bahnitých stezek, nočního tápání v lesích, prvního sněhu. Lidí, kteří ví kde je na mapě sever a proč se ta ručička na busole otáčí tamtéž. Zoufalci, kteří nebudou moci sehnat třetího se mohou pokusit sestavit tým na místě. Každý tým by si měl zvolit svůj název, pod kterým se hry zúčastní.

Již III. ročník memoriálu bude zahájen v pátek 5.11. v 19.40 hod na vlakovém nádražíčku ve Velkých Karlovicích ( trať č. 282 ze Vsetína; autobus stojí 100m odsud). Teprve zde dostanete další pokyny ke hře.

Jednotlivci potřebují - občanský průkaz nebo pas (pohyb po státní hranicí i za ní), výstroj a výzbroj na dva dny (a noci !) v listopadových horách a solidní baterku.
Tým ( trojice) - mapu KČT č. 95 "Javorníky -západ", mobilní telefon s kreditem a baterkami dostačujícími k zaslání 15 SMS. Startovné předem přihlášeného týmu činí 60,-Kč, tým který se přihlásí na místě to bude mít za 90,-Kč. V cíli vás v sobotu večer bude čekat něco teplého do žaludku - guláš + čaj (do vlastních nádob). Předem přihlášení vegetariáni dostanou něco teplého bezmasého. Můžete se také těšit na nocleh v suchu ( a možná i teple).
Doporučujeme busolu, termosku s čajem a další prostředky proti únavě, bloudění a trudomyslnosti - přístroje GPS ale nechte doma :-) .

Přihlášky (s názvem týmu a preferovanou sobotní večeří), dotazy apod. prosím směřuje na adresu: Jiří Lehký, Zámecká 98, 753 01 Hranice nebo mejl : lehky@schkocr.cz; přes den můžete zkusit i telefon 721 678 299 (stačí SMS).

S polským "CZUWAJ !" ( buď připraven) se na vás za pořádající kmen OKWAHO těší

* smíšeným je samozřejmě myšleno, že v týmu budou jako chlapi, tak squaw

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
Doposud se nikdo nepřihlásil.