Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Stezkami lesní moudrosti

(16.4. 2002)
woodcrafterské fórum u příležitosti 100.výročí založení hnutí

V roce 2002 tomu bude 100 let od roku, kdy Ernest Thompson Seton založil první kmen woodcrafterského hnutí.

"Protože jsem poznal trýzeň žízně, vykopal jsem studnu, aby i jiní z ní mohli pít". Tak zní jeho snad nejznámější slova. Vodu z této studny pak roznášel do světa po mnoha stezkách nejenom Seton, ale celá řada jeho následovníků. Po těchto stezkách přicházelo k Setonově studni mnoho hledačů pravdy, aby vodou z woodcrafterské studny pomohli na svět jiným myšlenkovým proudům. Během uplynulých 100 let tak Seton a jeho následovníci ovlivnili miliony lidí na celém světě.

Vážení přátelé, vážení bratři, vážené sestry.
Chceme se u příležitosti tohoto výročí zastavit a zamyslet. Proto připravujeme na 11.-12.května 2002 woodcrafterské fórum pod záštitou Ligy lesní moudrosti - The Woodcraft League.

Základním schématem připravovaného fóra budou vystoupení v délce 10 minut, ve kterých mohou zájemci přednést své úvahy. Woodcrafterské fórum Stezkami lesní moudrosti je určeno komukoli bez rozdílu, nehledě na příslušnost k hnutím a organizacím, nehledě na názorové postoje. Je určeno všem, pro něž woodcraft něco znamenal a znamená v jejich životě. Připravované fórum chce především hledat cesty woodcraftu do budoucnosti, ale chce se též ohlédnout za minulostí.

Níže vám nabízíme několik tématických okruhů o nichž si myslíme, že jsou zajímavé pro zamyšlení. Těchto témat by se měly týkat vaše příspěvky do programu fóra. Zveme vás k přímé účasti v programu fóra, pokud máte co říci k těmto otázkám a případně otázkám jiným, které vy sami považujete za důležité!

1. téma: Úloha woodcraftu v dnešním světě a jeho poslání v jedenadvacátém století.
2. téma: Úvahy o woodcraftu v posledních letech po obnovení Ligy a hlouběji v minulosti.
3. téma: Woodcraft: co se přežilo a co je stále živé.
4. téma: Woodcraft ve vztahu k jiným hnutím.
5. téma: Různé myšlenky ve vztahu k woodcraftu, které považuji za důležité.

Podmínkou zařazení do programu je zaslání příspěvku v písemné podobě, pokud možno na disketě, na níže uvedené adresy pořadatelů, do 15.března 2002. Pokud nemáte k dispozici počítač, kontaktujte jednoho z pořadatelů a dohodněte se s ním na způsobu doručení vašeho příspěvku.Pokud se nemůžete fóra zúčastnit osobně, ale přesto byste chtěli, aby vaše úvaha na fóru zazněla, pošlete svůj příspěvek podle uvedených pravidel. Pokud to bude z časových důvodů možné, příspěvek bude v rámci programu přečten.

Pořadatelé nebudou pochopitelně do příspěvků nijak zasahovat, mohou autora vyzvat k jeho zkrácení, pokud zjistí, že by svým rozsahem zřejmě přesáhl stanovený časový limit.

Fóra se mohou zúčastnit i osoby, které nevystoupí s úvahou, ale chtějí být jen posluchači.

V rámci fóra bychom rádi připravili též doprovodný program, který může zahrnovat výstavu, recitační vstup, panelovou diskusi, a podobně. K jeho realizaci potřebujeme pomoc dalších dobrovolníků. Uvítáme proto co nejdříve nabídky vaší pomoci a konkrétní nápady!!!

Fórum bude pravděpodobně víkendovou akcí s tím, že hlavní část programu proběhne v sobotu. Bude se konat v Praze, v aule Základní školy Nad Parkem na Zbraslavi. Zájemci budou mít možnost v objektu školy přespat, je možné spát díky pěknému prostředí i venku.

Zájemci o účast na woodcrafterském fóru, hlašte se na níže uvedených adresách pořadatelů. Pokud se nám přihlásíte k účasti, zašleme vám pozvánku s programem a s přesnými údaji o místu a čase konání akce.

Martin Kupka Logan
Jiří Červinka Brko
Kontaktní adresy pořadatelů:

Martin Kupka, Na Vyhlídce 181, 252 06 Měchenice,
e-mail: martin.kupka@volny.cz

Jiří Červinka, Bachova 14, 149 00 Praha 4,

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.