Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

2. ročník Víkendu pro zájemce o stylové táboření

(2.4. 2017)
Stalo se » V LLM
Útulné zázemí nám poskytla speciální a praktická základní škola v Rooseveltově ulici v Praze. Prostory byly moc pěkné, a protože účastníci byli všech věkových kategorií (od mimin až po ty starší), myslím, že se tam cítil každý dobře. Dostatek místa, kuchyňka, sociální zázemí, místa na spaní,…
 
Velké woodcrafterské zahájení akce začalo v 8.30h ráno a v 9.00 hodin už frčel nabitý program dělený do několika částí. Měli jsme možnost shlédnout různé typy indiánských šatů, košil, bederek, kapote a jiných částí oděvů, jejich střihy a postupy vyrábění. Někteří podnikli i výpravu do blízkého okolí, kde si zakoupili vhodný materiál. Ti, co měli zkušenosti a vědomosti se stylovým tábořením nám poradili se vším možným. Taky se rozdělával oheň křesáním a třením dřev, kde někteří dosáhli úspěchu na poprvé. Proběhla ukázka kompletní výbavy na rozdělávání ohně s možností koupě náčiní. Byl to opravdu hodně nabitý program, šicí stroje neustále v provozu, na podlahách byly rozprostřeny kdejaké látky nastřižené na vybrané modely, méně zkušení se radili s těmi zkušenějšími jak na to, jak to nepokazit a udělat to pěkné, stylové. Prostor byl i pro výrobu kožených výrobků z nevydělávané i vydělávané kůže, materiál bylo možno zakoupit na místě. Shlédli jsme ukázky táborového vybavení, přednášelo se, byly diskuse, zpívalo se. Zlatým hřebem sobotního večera byla módní přehlídka indiánské garderoby a ozdob. Přitom všem dění, společném obědě, při pití kafíčka, jsme se mohli všichni také lépe poznat a popovídat si. A děti? Ty se vesele proháněly po celé budově školy, měly svůj program, a tak i rodiče mohli, když už ne úplně, tak alespoň částečně, něco vyrobit.
 
Na konci akce si někteří odnášeli dokonce hotové výrobky, my všichni cenné rady a příjemnou atmosféru. Vzájemně jsme si ukázali, co se komu podařilo. Velké WAŠTÉ patří všem organizátorům, kteří toto vše pro nás připravili. Zajištění krásného zázemí, jídla, materiálu, přednášky, videoprojekce,… Také díky všem, kteří přišli, udělali si čas, podpořili prima akci a vytvořili společně pěkný víkend.
 
 
Bohuslava Kowalczyková - Bohunka 
 
 
 
foto
 
foto foto foto
foto foto foto foto
          
foto
 
foto foto
foto
 
foto foto
foto foto foto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.