Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Vzpomínka na léto - příměstský tábor v Netlukách

(16.12. 2015)
Stalo se » V LLM
Jak vznikl v roce 2015 příměstský tábor v Netlukách?
 
Každý rok jsme postavili tábor, který jsme stavěli 1,5 dne a za 6 dní jsme zase bourali.  Musím přiznat, že mě to štvalo rok od roku víc a víc. A tak jsem si vloni po táboře řekla, že potřebuji nějaký projekt, abychom tu práci zúročili. Začala jsem se vyptávat, zda by byl vůbec zájem o projekt Příměstského tábora  v malém městečku a okolních vesnicích. A ejhle, dozvěděla jsem se, že po příměstských táborech je velký hlad. A tak se mi osvědčilo přísloví: líná huba, holé neštěstí.
Zároveň jsem se dozvěděla, že mnoho lidí o nás ví a že je zajímá, co jsme vlastně zač.  Týjó, využít postavený tábor a ještě trochu zviditelnit Ligu.
A tak jsem začala shromažďovat informace a zjistila jsem, že pro takovou akci potřebuji IČ. Protože jsme rod bez IČ, oslovila jsem Filipa, zda by bylo možné tábor udělat pod ústředím. Filip řekl, že takové akce rád podpoří.
A pak to už šlo ráz naráz. Co však pro mě bylo největší překvápko, že se akce naplnila během 14 dní. Ta naše zdravotnice, která je místní zdravotní sestrou, je totiž v okolí fakt profláklá. :)
 
A tak jsme pořádali příměstský tábor v Netlukách pro místní děti. Děti přicházely mezi 7 a 8 hodinou a odcházely v 17 hodin, ani jsme kolikrát nestihli všechno, co jsme měli naplánované a občas i přetáhli domluvený čas. Nikdo se nezlobil.
Sepsali jsme legendu o indiánském kmeni. Celou hru jsme postavily na - jeden den, jedno světlo. Každý den jsme přečetli kousek legendy, každý den jsme doplňovali pískovou kresbu, každý den jsme se zabývali jedním světlem a večer děti chodili na „horu“ pro barevný proužek. Den jsme měli rozdělený na hrací a informativní podle svitku tak, aby se děti něco dozvěděly o woodcraftu, aby se něco naučily a zároveň si to hned vyzkoušely. V pátek jsme měli hru, kde se objevilo mnohé ze 4 světel, prostě tam bylo od každého kousek. Po obědě jsme udělaly ještě výpravu bojovníků s barvami pomalovanou kůží a s nalezením pokladu. Navečer byli rodiče pozvaní na závěr tábora. Děti předvedly rodičům krátké divadlo, které si pro ně připravily, zhodnotili jsme celou akci a rozdali diplomy. Ohlasy byly na místě velmi příznivé a s odstupem času máme informace, že se děti i rodiče těší na příští rok.  A my se těšíme také. :)
 
fotofotofotofoto
 
Jitka Doležalová - Stařešina

Komentáře, diskuze

21.12. 2015 0:50
Filip Chmel
Ahoj Stařešino,

jsem moc rád, že se Vám tábor povedl a záměr spojit užitečné s potřebným byl naplněn. Myslím, že příměstské tábory jsou skvělým prostředkem k propagaci LLM a věřím, že o akce tohoto typu je zájem veliký. Byl bych velice potěšen, kdyby se tvé počínání stalo vzorem i pro ostatní a LLM se mohla v příštím roce pochlubit větším množstvím příměstských táborů.

S modrou oblohou
21.12. 2015 9:46
Stařešina
Hau kola náčelníku,
DĚKUJI
21.12. 2015 9:48
Stařešina
Tak jsem to odklikla dřív, než jsem to dopsala.
Tak pokračování:
Moc si vážím tvých slov.

S modrou oblohou

Kolik je pět krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.