Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Mezinárodní setkání woodcrafterů 2014

(28.8. 2014)
Stalo se » V LLM
Letošní táboření na Kosím potoce bylo jedinečné. Každý, kdo přijel alespoň na jeden den druhého týdne, zaslechl mluvu z jiných zemí. Konalo se zde sedmé Mezinárodní setkání woodcrafterů (International woodcraft gathering), na které dorazili kamarádi z Anglie, Ameriky, Kanady, Polska, Slovenska, Německa a Izraele. Setkání jsme spojili s naším táborem, abychom všem mohli ukázat, jak žijeme a jak si užíváme pobyt v přírodě.
 
I přes kulturní či věkové rozdíly jsme si to náramně užili a to díky nadšení, které z každého čišelo. Pokud by úsměv a ochota pomoci druhému bylo to jediné, co si do svých zemí každý odvezl, tak můžeme být šťastni.
 
Mezinárodní setkání bylo zahájeno na sněmu LLM a pak pro později přijíždějící ještě v neděli 3. srpna a skončilo v nadcházející pátek. Díky zapojení a zapálení našich tradičních táborníků jsme měli všichni možnost účastnit se plnohodnotného programu od Tawiskary a horského golfu přes botanickou procházku a vyřezávání až po diskuze na rozličná témata. Tímto děkuji všem, kdo se na programu a celkovém chodu tábora podíleli. Bylo to opravdu báječné a bezproblémové.
 
 
 
Z nepřeberné studnice zážitků zde zmíním jen několik:
  • Setkání s lidmi ze zahraničí - Nechci zde jmenovat všechny účastníky, ale seznámení se s vnučkou E. T. Setona, Julií A. Seton, nelze nepřipomenout. Je to báječná ženská, na které je vidět, jak je ráda, že pokračujeme v myšlenkách jejího dědečka a snažila se nám to oplatit alespoň povídáním o Seton Castle či návštěvě E. T. Setona v Československu z pohledu babičky. Lize věnovala Setonovu osobní pečeť. Dle jejích slov velmi silně uvažuje o znovuobjevení podobných aktivit v jejím okolí.
pečetidlo
 
  • Závody lodiček - Jsou činnosti, které nadchnou každého a vyřezání/vyrobení vlastní lodičky, která všechny ohromí svou krásou, dojede do cíle a odolá ostřelování šípy je jednou z nich. Malí, velcí, tlustí, hubení - všichni soutěžili a fandili. A to nejen při této hře.
  • Pow Wow - Pro Izraelce něco zcela nového, pro nás tím pádem také. Já jsem z těchto tanečních setkání vždy nadšen a ohromen kapelou. Letos jej Filip okořenil ještě rozdávací slavností, kdy na počest narození jeho dítka obdaroval mnohé účastníky. Krásný zvyk.
 
 
Několik statistických zjištění:
  • Kolik se nás sešlo?
    • účastníci z Čech a Moravy - 330
    • účastníci ze zahraničí - 44 (Velká Británie – 20, Izrael – 15, Švédsko – 4, USA – 2, Kanada – 2, Slovensko – 1) 
       
  • Jak jsme bydleli?
    Na loukách bylo postaveno celkem 48 týpí, 13 šeltrů, 7 zubříků, 4 wigwamy, 3 jehlany, áčko Anpao a Deště, Rogalo Velké rodiny a pár přístřechů a kuchyní.
 
Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem, kdož na táboře byli. Za shovívavost, za přispění do programu, za snahu o navázání nových vztahů. Věřím, že toto setkání nás nabilo energií na další tři roky, kdy se setkání přesune tradičně do Anglie.
 
 
Blue sky!
 
 
Tomáš Sadílek - Chlup
 
 
 
 
 

Ještě trocha fotodokumentace...

táboření     táboření     táboření

autor: Tomáš Koubek - Okeya (více jeho fotografií naleznete ZDE)

 

táboření     táboření     táboření

autor: Pavel Řezáč - Puštík (více jeho fotografií naleznete ZDE)

 

táboření     táboření     táboření

autor: Jiří Macek - Čiksika (více jeho fotografií naleznete ZDE)

 

táboření     táboření     táboření

autor: Alice Lehká - Ája (více jejích fotografií naleznete ZDE)

 

táboření     táboření     táboření

autor: Martin Kubín - Zlobr (více jeho fotografií naleznete ZDE)

 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.