Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Bambiriáda 2014

(11.6. 2014)
Stalo se » Zvenčí
Letošní Bambiriáda se tradičně konala na dejvickém Kulaťáku, který se proměnil na čtyři květnové dny v ostrov plný smíchu, radosti, veselí a „aprílového“ počasí (jak jinak nazvat slunečno-deštivo-krupobití v květnu???). Po roce tak Praha zažila dny naplno věnované dětem, o dětech, pro děti a jejich rodiče. Dny plné inspirace, setkávání a hraní si. 
 
Jak již napovídal podtitul letošního ročníku (Jsme zde „znovu“ 25 let) se mezi organizacemi neztratila ani Liga lesní moudrosti. Malí i velcí návštěvníci si mohli vyzkoušet lakros či závod želviček. Těm zvídavým, jež nahlédli do ligové prezentace, neušla stolní hra, která prověřila jejich paměť a postřeh. Nechyběla ani fotodokumentace z ligové činnosti. (Zde si neodpustím vyzdvihnout fotku našeho Vlka hrdě se pyšnícího svou šerpou). Či plně vybavené teepee s vstřícným, milým a neskutečně upovídaným indiánem (viď Waštélako), který dokázal vtáhnout malé i velké posluchače do pravé indiánské atmosféry.
 
Měla jsem pocit, že k nám zavítají nejen ti malí, co si chtějí vyzkoušet vše, co Bambiriáda nabízí, ale i ti velcí, které přitahuje příroda a život v ní…Zažila jsem, jak dospělí po pár krocích zjistili, že osobnost E.T. Setona jim není cizí. Že jako malí hltali Setonovy knihy, hráli si na dva divochy a ten pocit se jim vryl do paměti. S úsměvem a velkým zapálením vyprávěli, jaké to bylo v dětství, a najednou se z úplně cizích lidí stali na malou chvíli parťáci v rozhovoru. A to je tajemství Bambiriády, i když je věnována převážně dětem, sami dospělí se mnohdy na okamžik vrátí do svého dětství a prožijí si kousek z něj.
 
Bambiriáda     Bambiriáda     Bambiriáda
 
Bambiriáda     Bambiriáda   Bambiriáda
 
Bambiriáda     Bambiriáda
 
Velké díky patří všem Osmákům a členům Ligy lesní moudrosti, kteří pomohli a byli součástí Bambiriády.
 
 
Lenka Tojnarová - Rybka
foto Zdeněk Burkert - Vlk
z kmene Tate Osmaka
 

Komentáře, diskuze

11.6. 2014 16:41
Tokaheya
Díky všem za skvělou prezentaci Ligy. Tokaheya

Kolik je tři krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.