Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

VALNÁ HROMADA INDIAN CORRALU 2013

(24.10. 2013)
Stalo se » Zvenčí
Ačkoliv bylo opravdu krásně, proběhla volba náčelníka v sále. Mára Střílí Stromy po deseti letech předal náčelnictví Čethanovi Thosanovi - Otokaru Homolovi, který hned nastínil své vize do budoucna.
 
foto
Po obědě se valná většina přesunula ven na dvůr, kde nám Dešťovka ozřejmila, jak to bylo s látkovými košilemi. Jejich různorodost ve střihu i použitém materiálu, což, jak jsem pochopil, vždy ovlivnila každá nová válka.
Největší nadšenci ještě stále obklopovali Dešťovku, i když byla v plném proudu burza - většinou se surovinami. Když už jsme měli všichni plné kapsy věcí, rádi jsme se posadili a zúčastnili besedy Chodího o indiánské přípravě potravin na zimu. Já jako jeden z mála jsem si dělal poznámky, což mě rovnou pasovalo na zapisovače informací, které se snad někdy někde i objeví. Byl to příjemně strávený den přeplněný informacemi v kruhu kamarádů.
 
 
 
 
Zapsal a fotil Puštík
Dítě lesa a přízrak ze sna
 
 
foto
Přednáškou o přípravě potravin to však nekončilo. Po večeři následovalo promítání nového dokumentárního filmu o "českých indiánech". Film vznikl jako diplomová práce francouzky Ley Troulard. Film je chráněn autorskými právy a jelikož se bude ještě ucházet o ocenění na filmovém festivalu není možné ho online zpřístupnit široké veřejnosti, proto heslo k jeho spuštění získáte až po přihlášení do členské sekce ... zde.
 
V pozdních večerních hodinách ještě proběhla Konyho přednáška o bullboatech - primitivních plavidlech z vrbových prutů potažených bizoní či jinou kůží. Kromě historických vyobrazení, fotodokumentace, postupu výroby a používání těchto člunů jsme měli možnost shlédnout videa z tuzemských i zahraničních plaveb (you tube video 1 a 2). Musím říct, že mě přednáška natolik navnadila, že mám chuť příští rok z jara vyrazit na stavbu i plavbu a přidat se tak k českým průkopníkům Bullboatingu (jako např. Kony, Sapazi, Wasupi atd.)
 
Děkuji své ženě Terce za organizaci této nabité akce i těm kteří s přípravami pomohli a nakonec i těm kteří se zúčastnili.
 
 
 
 
 
 
 
 
Zapsal a vložil Filip Chmel

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.