Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Výstava obrazů Pavla Čecha - Machimii

(22.10. 2013)
Stalo se » Zvenčí
pozvánka
 
 
A dojmy z vernisáže?
Všeho bylo plno…
Návštěvníků, obrazů, dobrého vína i „na kusy rvaného“ Machimii s jeho velkou a hlavně náročnou snahou věnovat se všem.
Pro pracovní zaneprázdněnost Bolka Polívky zbyl uvítací projev na panu Malíři, který sebekriticky přiznal, že projev pana Herce by jistě pobavil víc, nicméně se nenechal zahanbit a po nezbytných „oficialitách“ rozesmál návštěvníky vernisáže svým dopoledním saunovým příběhem, kdy podle průběhu sauny odhadoval výsledek odpolední vernisáže.
Nechte si příběh příležitostně vyprávět, třeba někde na táboření…
Nedokážu posoudit, jak dalece se na velké účasti podílela letošní cena Magnesia Litera, která byla Machimiovi udělena za knihu Velké dobrodružství Pepíka Střechy, ale spíše než zvědavci dorazili lidé, kteří opravdu věděli, na co jdou. A přiznejme si, po vydání tak krásných knih jako jsou Dědečkové, Muž, který sázel stromy, již zmiňovaného a oceněného Velkého dobrodružství Pepíka Střechy, Tajemství ostrova za prkennou ohradou, O čertovi, Stoupání na horu a dalších, je lidí, kteří vědí „na co jdou“ v případě Machimiovy výstavy hodně.
Příjemné bylo prodejní gesto Nakladatelství Petrov, které na vernisáži tyto knihy prodávalo s výraznou slevou, a to i ty nové – nešlo tedy o žádný výprodej ležáků. Však se za chvilku vytvořila fronta u narychlo vzniklé improvizované autogramiády.
Byl jsem rád, že jsme si s Machimiou našli chvilku pro sebe, abych mu mohl předat jinou krásnou knihu, a to Karpatské hry od Míly Nevrlého - Náčelníka, která byla poděkováním za nádhernou ilustraci na titulní stranu připravované knížky Náčelníkův rok, která by měla vyjít pod hlavičkou LLM již v brzké době.
 
A zážitek na závěr?
Po nástupu do rychlíku směrem na Prahu jsem byl svědkem divokého výstupu jakéhosi nervově labilního pasažéra, který nechtěl strpět, aby v kupé jel ještě někdo jiný než on. Nakonec popadl své věci a s výkřikem, že nechápe, proč se v prázdném vlaku cpeme všichni k němu, se začal prodírat chodbičkou plnou lidí do pryč...
Pán středních let, který vlezl do kupé přede mnou, si ulevil: „…a to jsem byl v tak báječné společnosti lidí a tady potkám takovýho blba“. Aby řeč nestála, zeptal jsem se ho, o jakouže to báječnou společnost šlo a dočkal se odpovědi spojené s doporučením, abych se na tu výstavu obrazů pana Čecha taky šel podívat…
 
Výstava v prostorách foyer Divadla Bolka Polívky trvá až do 17. 11. 2013.
Tomu, kdo je z Brna a okolí gratuluji, má to blízko.
Kdo se do Brna chystá z daleka, měl by si do svého itineráře napsat, že výstava je zdarma přístupná a to dvě hodiny před večerním představením.
 
Michael Antony – Tony
 
 
 
foto
foto
Machimia Zahájení vernisáže
 
 
 
foto
Pravá indiánská pohostinnost :) Knihy byly vyprodány během chvilky
 
 
 
foto foto
V nabídce nechyběla ani kniha nejnovější - Stoupání na horu…  
 
 
foto
 
Wikki společně s malířem Liborem Vojkůvkou
u obrazu Stoupání na horu
Wikki s Tewlikitem (Apačem) při plánování trasy stoupání:)
 
 
 
 
foto
Woodcrafterský stoleček:
Tewlikit (Apač), Kiki, Wikki a Marta Ryšavá
Obraz Ponorka
 
 
foto foto
Obraz Rychlé šípy vyráží do Stínadel Obraz Žluťásek
 
 
                                                        foto
                                                           Obraz Naposledy psím bojovníkem
 
 
Podrobnosti k výstavě najdete na stránkách Divadla Bolka Polívky. Možná je to maličkost, ale mohla by být inspirující i pro jiné – na konci zde zveřejněného Machimiova medailonku je napsáno, že je členem Ligy lesní moudrosti.
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.