Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Pravěké TaMaLo

(7.5. 2013)
Stalo se » V LLM
 
Na tábořišti Malý Walden se v průběhu pár dní 1. - 5. 5. 2013 konala akce TaMaLo.
fotofotofoto
My jako kmen Kruh, jsme vyrazili na TaMaLo až v pátek odpoledne. Po tříhodinové cestě vlakem jsme málem zapomněli vystoupit, ale po trpělivém čekání průvodčího jsme všechno zvládli. Nadále jsme dostali pokyny od Kamily, která nám odvážela věci na tábořiště, jak se tam dostat. I tak jsme se dostali na tábořiště z úplně druhé strany než po příchozí cestě. Začali jsme stavět týpka, když už se začalo stmívat, ale za pomoci všech jsme i za tmy byli schopni postavit dvě týpka a s klidem v duši, že na nás nebude pršet, i usnout.
Ráno jsme všichni zazpívali ranní píseň. Poté jsme se po kruhu všichni jménem představili a řeklo se, co se během dne bude dít. Nastal čas, kdy se z tábořiště stalo pratábořiště a všude běhali samí pračlověci. Nejdříve to začalo divadlem o čekání na bouřku, aby dala pračlověkům oheň a o následné nešťastné náhodě jednoho pračlověka, který při pití vody vylil vodu přímo na oheň.
fotofotofoto
Děti se rozdělily na 8 tlup a měly chodit po 6 pracestách k pravesnicím, kde plnily různé úkoly.
fotofotofotofoto
Cílem bylo dojít k šamanovi, který zná kouzlo rozdělávání ohně, a poté oheň přinést do pratábora a přenést přes vodu na voru a rozfoukat ho do plamenů na hrázi. Byly to všechno šikovné tlupy a většině se to podařilo.
fotofotofotofotofotofotofotofoto
Během dne byla i příprava na večerní sněm. Odpoledne zasedala rada orlích per a na sněmu se slavnostně předávaly činy i tituly těm nejmenším a nakonec i členům Velké lóže. Pasováni byli jedním z nejstarších členů ligy – Bobrem. Na sněmu bylo také oficiálně uzavřeno letošní TaMaLo a protože už ti nejmenší byli unaveni, sněm byl ukončen.
foto
Nedělní den byl odjezdový. Ale ještě bylo malé zpestření, které se nevešlo na sněm. My jako Kruh jsme měli na starosti hru a scénku na sněm, ale vymysleli jsme něco jako 2 v 1. Náhodně jsme vždycky vybrali dva členy, kteří dostali téma, co mají zahrát. Jako hlavní cena byla noc zdarma v naší klubovně oddílu Kruh s večeří uvařenou samotným náčelníkem. Po tomto programu se ale už všichni museli pustit do balení. My jsme rychle sbalili naše dvě týpka, děti a vyrazili jsme na nádraží. Šťastně jsme dorazili do Prahy.
 
Moc děkujeme organizátorů za skvělou akci, dětem se to moc líbilo.
 
Líza, kmen Kruh
 

Komentáře, diskuze

11.5. 2013 14:15
Yučikala
Kdyby někdo chtěl, tak další fotky najdete tady:
http://wanagi.yucikala.net/fotogalerie/2013/05_tamalo/

a povídání tady:
http://wanagi.yucikala.net/index.php?right=kronika_zapis&rok=2013&id=104
11.5. 2013 20:34
Kamila
Na Tamalu zůstal u lukostřelby zapomenutý luk, dle velikosti a síly spíše dětský, zn. Laupheimer, k tomu 2 šípy (kupované). Zatím je vše u mě, majitel ať se ozve, kam si pro to chce přijet. S modrou oblohou, Kamila
12.5. 2013 21:14
Ivana
Ahoj Kamilo, to jsme zapomněli my, jak jsme se nevraceli už k autu. Je Jankův. Mám radost, že sis ho všimla. Ráda si pro něj přijedu, napiš, kdy a kam se ti hodí. V Praze buď nejlépe v úterý 14.5. mezi 17 a 19, nebo odpoledne ve středu 15. 5. i 16.5. Díky za odpověď.Ivana Šircová
14.5. 2013 13:23
Bára z Kruhu
Lízo, moc hezká zpráva:-) Doufám, že si Yučiakala s Divousem vyzvednou někdy v budoucnu svou cenu :-))

Kolik je dva krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.