Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Školení (nejen) Excelu pod vedením Čeyanaly

(6.5. 2013)
Stalo se » V LLM
V pátek jsme se začali scházet dosti poskrovnu, ale to nás neodradilo začít.
 
Nejprve jsme naší zkušené lektorce Čeyanale po jednom přiblížili, jaké zkušenosti s programy Microsoft Office, na které byl celý víkend zaměřen, máme, a hned v zápětí, co očekáváme, že se naučíme.
K „Ofisům“ jsme se ten den dostali už jen zlehýnka, protože jsme všichni byli fascinování prográmkem ZoomIt, který při své prezentaci používala a cítili jsme velkou potřebu se s ním také naučit zacházet.
 
 
 
Sobotní blok byl věnovaný výhradně programu Excel. „Excel - základy pro začátečníky = tipy & triky pro pokročilé“ mi přišlo jako trefné lákadlo uvedené v pozvánce na akci. Ve škole mi nezbývalo nic jiného, něž se chtě nechtě s Excelem kamarádit a spoustu věcí se v něm naučit, ale celou sobotu jsem nepřestávala vycházet z údivu, co všechno dalšího tenhle chytrý program zvládá… Jestli si třeba píšete nějaké záznamy do excelovské tabulky, znáte klávesovou zkratku „CTRL + ;“? Automaticky vám napíše dnešní datum.
 
Školení excelu         Školení excelu
 
 
Na oběd jsme se vydali do nedaleké pizzerie, kde jsme díky Máje a jejímu nápadu objednat si jídlo předem, nemuseli zbytečně ztrácet čas… a stihli tak po cestě ještě úžasnou zmrzlinu ;o)…
 
Odpolední blok by neméně zajímavý. Rychlé seznámení s kontingenčními tabulkami mi ušetřilo následně několik hodin práce =o)…
 
 
 
Co bychom to byli za woodcraftery, kdybychom zůstali celý víkend zalezlí za počítači… Nepěkné počasí nás neodradilo a večer se okolím linula vůně opékajících (občas až spalujících) špekáčků a jako doprovod k tomu zněl zvuk kytar a zpěv.
 
Školení excelu        Školení Excelu
 
 
V neděli přišel na řadu Word a  Power Point. Ukázali jsme si například, jak snadno a efektivně importovat nějaký text z Wordu do Power Pointu, nebo třeba, že při prezentaci mohu do jednotlivých stránek kreslit dle potřeby. Na závěr nám ještě Čeyanala ukázala vychytávku, o které jsem neměla ani páru... Jak při použití projektoru nastavit Power Point tak, aby na projektoru byla vidět prezentace a na monitoru verze s poznámkami. Pryč je hold při prezentování doba papírů v ruce =o).
 
 
Ještě jednou velké díky Čeyanale, díky jejíž výuce po kurzu odcházeli všichni zas o něco chytřejší… 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.