Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Jarní ohnivecké setkání - vztahy mezi mužem a ženou

(20.3. 2013)
Stalo se » V LLM
Psaní tohoto článku jsem vyhrál! Celý víkend putovala po skrytých zákoutích kapes, spacáků a batohů kostka předávaná nenápadně a potajmu. Hádejte, u koho skončila? Když si – teď v metru cestou do práce – vzpomenu na ten společně strávený čas, musím se usmívat radostí. (Co si asi říká ta paní přede mnou?) Byl to moc příjemný víkend.
 
To je ona
To je ona
 
 
Jak si udržet dobrý vztah? Jsou muži opravdu z Marsu? Může existovat přátelství mezi mužem a ženou? Jak moc je důležitý sex? Řídí se ženská psychika nějakými vzorci? Na tyto otázky se těžko hledá odpověď. My jsme se o to pokusili tím, že jsme sdíleli své zážitky a vědomosti na jarním (ohniveckém) setkání. Není to ale často tak, že když se některé otázky zodpoví, nové se radostně vynoří?
 
Spousta zajímavé literatury o ženách a mužích zvlášť a dohromady
Spousta zajímavé literatury o ženách a mužích zvlášť a dohromady
 
 
A kdo že na ně odpovídal? Slečna Tyrkysová, Limonádový Joe, Niky, Xenie, Woapewin, Křupínka, El Číča  a další – tyhle všechny byly přezdívky necelých třech desítek účastníků při první společné aktivitě: na večírku seznamovací agentury Wood-Date.
 
A kde že se odpovídalo? V kultovní prostoře skautingu, Orlovské myslivně na Pelhřimovsku. Tady A. B. Svojsík pořádal první skautské tábory a já si říkám, že to byla dobrá volba.
 
Stíny svět(l)a
Stíny svět(l)a
 
 
Na ohniveckých setkáních nejvíce oceňují, že pokud si je člověk jede užít, je to jedna velká jízda plná nadšení, energie, porozumění, napojení, malebnosti a hloubky. Pro mě bylo toto setkání navíc zvláštní tím, že jsem se nepodílel na jeho přípravách – poprvé jsem nevěděl, co nás čeká.
 
A co že se tedy dělo? Po krátkém, ale intenzívním spánku nás sobota přivítala nádherným mrazivě slunečným dnem. Milan přednesl podnětnou řeč na téma postavení muže a ženy v historii. (Bylo to vždycky tak, že muži vládli?) Následovala desetikilometrová procházka plná nasávání malebné krajiny, kdy vybrané dvojice plnily vypečené mužsko-ženské úkoly. (Kdy už mi sleze ten lak z nehtů?)
 
Tak, a teď najděte lak na nehty
Tak, a teď najděte lak na nehty
 
 
Chytněte se za ruce a vyrazte - a nezapomeňte si pořád povídat!
Chytněte se za ruce a vyrazte - a nezapomeňte si pořád povídat!
 
Jak se to asi drží v ruce
Jak se to asi drží v ruce?
 
 
Při tomhle je potřeba povídat si o oblíbené hudbě
Při tomhle je potřeba povídat si o oblíbené hudbě
 
Cesta je u konce a čeká nás sladká tečka
Cesta je u konce a čeká nás sladká tečka
 
 
No a teď všichni napište, na jakém boku spí váš partner z procházky
No a teď všichni napište, na jakém boku spí váš partner z procházky
Odpoledne jsme připravovali salónek pro ženy (a ony zase pro nás). (Jak to, že ten mužský vypadal jako dílna kombinovaná s ubytovnou námezdních dělníků a ten druhý jako směs kosmetického salónu a lékárny?) Tady pak pobíhaly uzavřené diskuze. Co se nám líbí na druhém pohlaví? Jaké archetypy na nás působí? Je opravdu muž o tolik jiný než žena? Kdo ani poté neměl zodpovězeny všechny otázky, mohl je v aktivitě Rybí talíř opačném pohlaví položit.
 
Takhle vypadá typický ženský stolek
Takhle vypadá typický ženský stolek
 
 
A tohle je zase mužské zákoutí
A tohle je zase mužské zákoutí
Ačkoli jsme si ryze mužskou společnost nesmírně užili, bylo příjemné vrátit se do společnosti dívek a žen a také výborné jun-jangové večeře (flákota se zeleninovým salátem). Stejně jako včera se zase nespalo a povídalo, smálo, hrálo a žilo. Ve spacáku člověk nepobyl dlouho, najednou vyšlo slunce, a rozesmáté tváře s kruhy pod očima s hrnky silné kávy před sebou si kladly otázku: Co bude dál?
 
Woodcrafteři milují kruhy a šišoidy
Woodcrafteři milují kruhy a šišoidy
 
 
Jak jste se uměli vyladit na svou druhou polovičku během včerejší procházky? Odpověď jsme brzy dostali v podobě zelené karty – a nedopadli jsme vůbec špatně! A pak přišly na řadu typické partnerské situace: vlasy ve výlevce, žena vleče těžký kufr a další. V podání Džusíka, Wančetana, Unčidy a dalších to byla podívaná plná výbuchů smíchu. (Jak to, že málokdy řekneme, co opravdu chceme?)
 
A hele, tenhle jsi slyšel?
A hele, tenhle jsi slyšel?
 
 
No tak, nechceš už tu televizi vypnout?
No tak, nechceš už tu televizi vypnout?
Závěr akce se udál na deset kilometrů vzdálením náměstí v Humpolci, kde jsme přednesli cestou složené ódy na muže a ženy. Bravo, bravo, bravissimo organizátorům, členům ohniveckého společenství. 
 
Byl to vyvážený a naplněný víkend. Klobouk (čelenku) dolů.
 
 
 
Josef Porsch – Ablákela, ohnivec LLM

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.