Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Taneční víkend v Tuchlovicích

(25.2. 2013)
Stalo se » V LLM
Utahaná z práce po celém týdnu frčím v pátek večer do Tuchlovic. Celý týden se nemohu dočkat, moc se těším, až opráším taneční botky a prožiji víkend plný tanečních rytmů. V Tuchlováčku už čeká Mája a ostatní taneční nadšenci. Po krátkém přivítání jsme si zahráli úžasnou seznamovací hru, a když už se tedy dobře známe, můžeme se vrhnout na trochu taneční teorie. Luštíme různé hudebně – taneční hádanky, debatujeme o původech jednotlivých tanců. Pak probíhá konverzace dlouho do noci, někteří lidičkové odpadají.
 
I přes nízké teploty v Tuchlováčku se ráno setkáváme všichni usměvaví na první hodinu Fit tanců. Zde jsme si zopakovali základní kroky latinsko-amerických tanců. Pánové nahlédli do dámských kroků, ale všichni jsme to krásně zvládli. Po krátké přestávce vyměníme botasky za taneční botky, sukně a košile, a přichází Králík se svým tanečníkem, aby nás naučili standardní tance. Ke každému tanci jsme se naučili krátkou sestavičku. A konečně je zasloužený čas na oběd. Jdeme navštívit Tuchlovickou pizzerii, která je naší skupinkou trošku zaskočena, a tak se nám oběd trošku protáhne. Odpoledne jsme absolvovali kurz country tanců pod vedením Wičanhpi, a po té přišel na řadu další seminář, tentokrát tanců latinsko-amerických. Po rytmech samby, rumby a cha-chy nám opět vyhládlo. Přišel čas na výbornou večeři od Máji, a protože nás bolí nožičky, jak jsme divoce tančili, vyhlašujeme odpočinkový večer stolních her.
 
Tentokrát po teplejší noci na sále ZŠ se probouzíme, obouváme si botasky a věnujeme ještě chvilku tancům, na které včera nezbyl čas. V rytmu letkis jsme se rozloučili a vydali se všichni do svých domovů.
 
foto     foto     foto
 
 
Tento víkend byl úžasný a doufám, milí tanečníci, že se v příštím roce zase sejdeme. Tak hurá na nějaký ples, protože wodcrafteři jsou výborní tanečníci. Užijte si plesovou sezonu a příští rok ahoj
 
 
Ivana Jonáková - Pípna

Komentáře, diskuze

27.2. 2013 23:01
Mája
Ráda bych ještě jednou poděkovala především hlavním tanečním lektorkám - Pípně, Králíkovi, Wičanhpi -za skvělý víkend:o) Moc jsem si ho užila.

Kolik je devět krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.