Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Dobrovolnický víkend v rámci projektu 72 hodin ruku na to!

(14.10. 2012)
Stalo se » Fara Kosí potok
O dobrovolnickém víkendu, který jsme uspořádali v rámci projektu 72 hodin – ruku na to, jsme stihli skoro vše, co jsme si předsevzali a dokonce i něco navíc. To, když jsme s hrůzou zjistili, že jablek z farní zahrady nemáme 130 Kg, jak jsme odhadovali, ale 230 Kg. Vylisovaného moštu bylo nakonec neuvěřitelných 140 litrů.
Ten pak posloužil jako odměna pro obyvatele Michalových Hor, kteří naše aktivity dlouhodobě podporují a nejeden litr zbyl i na účastníky víkendu. V podstatě jsme nepili nic jiného. Chcete se osvěžit? Pak tu máme studený moštíček. Něco na zahřátí? Pak bychom doporučili teplý.
Krom sběru jablek a úklidu zahrady, jsme opravovali i plotové kuny, které se pod tíhou plotu v uplynulých letech poněkud vychýlily. Lukáš Schorný – Wasúpy, autor rekonstruovaného kříže, který jsme slavnostně odhalili v létě, dodělal stylové zábradlíčko. Agáve, které jsme umístili v létě provizorně vedle kříže, nahradily hlohy, zapěstované na vysokém kmínku.
Na 4 km vzdálených loukách na Kosím potoce jsme vysadili 3 lípy výšky 3 metry. Taktéž jsme všechny sazenice i stromy v nedalekém sadu, potřeli přípravkem proti okusu lesní zvěří. Bez této ochrany, nemají neoplocené stromky ve volné krajině, bohužel, moc šanci na přežití zimy.
 
Díky všem, kdož přiložili ruku k dílu,
 
fotoOprava plotu na Faře LLM v Michalových HoráchOprava plotu na Faře LLM v Michlových Horách - z dálkyNové trámy na opravu krovu na Faře LLM v Michalových HoráchDetail kříže v Michalových HoráchDěti si hrají na řidiče Aebi TP 45Natírání proti okusu v sadu LLM na Kosím potoce

Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.