Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Dřevní brigáda je za námi

(25.4. 2012)
Stalo se » Fara Kosí potok
Dřevní brigáda je za námi! Díky všem, kteří přijeli přiložit ruku k dílu. Co jsme všechno zvládli?
 
  • Rozdělili jsme se do pěti skupin. Vyřezali a natahali zásobu dřeva k místům svozu. Postupně naložili a odvozili do horního a spodního dřevníku, kde došlo následně k naporcování a částečně i k hrubému naštípání. Dřevníky jsou plné, vedle je ještě, doufejme dostatečná rezerva vyskládaná do milířů či řad.
  • Zpevnili jsme břeh strouhy, kde bylo od velké vody poničené hrazení bystřinek. Ostříhali jsme vrbičky a proutky použili jako výsadbu do břehů Kosího potoka nad záplety, které jsme postavili o podzimním dobrovolnickém víkendu.
  • Odstranili jsme napadané stromy na louky, pořezali a připravili ke spálení na ohni na potní chýši.
  • Vyrobili jsme přejezdový můstek na louku u potní chýše, tak, aby mohla být sekaná a eliminovali jsme tím výskyt bolševníků.
  • Vysadili jsme dvě lípy srdčité, které jsme měli připravené ještě od podzimního dobrovolnického víkendu.
 
Práce se dřevem byla letos velmi fyzicky náročná. Některé kmeny, které jsme manipulovali, byly velmi těžké a slizké. Při nakládání na valníky jsme se pořádně zapotili. Jsem i rád za administrativní pomoc Zipa, kdy se povedlo všem zájemcům vyplatit příspěvek na cestu přímo na místě a nezatížíme tak kancelář LLM. Oceňuji i všechny majitele motorových pil, které přivezli ke společné práci.
Těším se na viděnou na táboře nebo při dalších brigádách o červnových víkendech, kdy budeme obsekávat sazenice stromků, sekat okraje luk, hrabat trávu, stříkat bolševníky, instalovat lávku, pokrývat taneční arénu a další zajímavé práce.
 
Fotodokumentace od Puštíka po kliknutí na tyto odkazy:
 
den první 
 
den druhý
 
Děkuji všem hrdinům, kteří se přihlásili a zúčastnili, oceňuji i odpovědnost, těch, kteří se přihlásili a pak se nemohli zúčastnit a včas a korektně se omluvili. Vážím si toho.

Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.