Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Valná hromada 2011

(16.10. 2011)
Stalo se » V LLM
Uplakané a pošmourné počasí o víkendu 7. - 10. 10. 2011 nahrávalo setkání náčelníků a zástupců kmenů LLM na valné hromadě, která se konala v útulném sále na Rychtě Krásensko v Moravském krasu. Sjeli se zástupci z 24 kmenů, celkem přes 60 lidí.
V sobotu ráno zahájil valnou hromadu ohnivec Ablákela, pak následovala tichá vzpomínka na woodcraftera Migisiho, který opustil letos v červnu naše řady.
Dopoledne pak bylo ve znamení zpráv náčelnictva a KRK. Prezentace si můžete prohlédnout v příloze.
Uplynulý rok byl prvním rokem pod mým vedením. Myslím, že se podařilo dotáhnout a uskutečnit řadu aktivit, které byly zahájeny již během předchozího náčelnictva a konečně se dobraly konce.
Za nejvýznamnější považuji vydání Kmenového zřízení – knihy o základních principech woodcraftu, o tom, co dělá woodcrafterský kmen woodcrafterským kmenem. Porod této útlé příručky byl provázen mnoha diskuzemi, nezřídka velmi vášnivými, neboť jejím cílem bylo nastínit, co to je woodcraft a jak jej praktikovat. Jenže woodcraft může mít tolik pohledů, že bylo nesnadné najít TO společné, co by mělo být vlastní každému woodcrafterovi. Společného máme mnoho, ale každý klade větší důraz na to či ono. Ale co je nejdůležitější? Všechno? Nutno poděkovat všem, kdo se v uplynulých letech zapojili do tvorby tohoto dokumentu. Ráda bych vyzdvihla i nádherné kresby Pavly Levínské, které celou knihu provází. Knihu dostane každý kmen zdarma (1 ks), dá se koupit v kanceláři a co nejdříve se ji budeme snažit distribuovat i do knihkupectví.
Z dalších dlouhodobých projektů se těším na dokončení stavebních úprav na Framu - naší ubytovně na Filipově Huti, doufejme, že letošním rokem bude stavebně v podstatě hotova, právě probíhá rekonstrukce podlahy v jídelně a s tím související úpravy.
Světlo světa spatřil i několik let diskutovaný prezentační web pro veřejnost - www.ligalesnimoudrosti.cz, který by měl sloužit jako rychlá ukázka, co to LLM je, zejména pro rodiče a další zájemce. Tradiční web www.woodcraft.cz bude fungovat i nadále tak, jak jste zvyklí, vzájemně budou provázané. Pod vedením Čiksiky došlo i k novelizaci Svitku březové kůry, zatím je pouze v elektronické formě, vydání v tištěné podobě je v plánu až na příští rok.
V uplynulém roce proběhly dva běhy náčelnických zkoušek, kterými prošlo celkem 32 účastníků, řada z nich se opravdu stala náčelníky, vznikly tři nové kmeny (budiž, oddělením od stávajících kmenů), přibyl jeden nový rod. Proběhla i Čotokva Malé lóže. Nutno vyzdvihnout, že kursy byly doprovázené e-learningem, který by měl sloužit i v následujících letech.
Za další perspektivní počin vedoucí možná k navýšení členské základny je navázání kontaktů s lesními mateřskými školkami, pro které jsme uspořádali vzdělávací wodcrafterský víkend a našli jsme mnoho společného.
Nelze opomenout, že řada činností úspěšně probíhá v návaznosti na předcházející léta (Velké hry, časopis Woodcraft, ohnivecká setkání...), díky všem, kteří jsou ochotni se dlouhodobě několik let  věnovat jejich zajištění.
Co nás čeká do budoucna? O roku plném nejrůznějších aktivit svědčí bohaté kalendárium, takže rozhodně se máme na co těšit.
K nejdůležitějším bodům diskuze patří, že členské příspěvky budou stejné jako loni (tj. dospělí: 480,- Kč, rodiny: 600,- Kč, studenti: 300,- Kč (i důchodci a další výdělečně nečinní), děti do 15ti let: 240,- Kč) a výroční sněm bude v netradičním termínu 1. 9. 2012 na Malém Waldenu.
Vítaná byla i večerní diskuze náčelníků i členů kmenů (převážně) dětských, kde se vzájemně vyměňovaly zkušenosti s vedením dětí – jak řešit „nenapravitelné zlobivce“, jak si udržet odrůstající členy aj... o každém z témat by se mohlo diskutovat velice dlouho.
Ještě jednou bych ráda poděkovala všem, kdo se jakkoliv podílí na činnosti LLM, a zejména mým spolubojovníkům v náčelnictvu, snimiž je radost spolupracovat.
S modrou oblohou,
 
Kamila Lunerová, náčelnice LLM

Komentáře, diskuze

16.10. 2011 20:36
Bobr - Bedřich Homola
Kamilo, VAŠTE

Kolik je šest krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.