Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Velikonoční TaMaLo 2011

(3.5. 2011)
Stalo se » V LLM
Modrá obloha, táboření v týpí, přírodovědné poznávačky, rukodělné výrobky indiánské i naše lidové, potní chýše... a hlavně výborná nálada... to vše provázelo letošní velikonoční TaMaLo – Táboření Malé lóže.
Řada účastníků dorazila už ve čtvrtek 21. 4.
fotofotofoto
V pátek po odpoledním slavnostním zahájení následovala divácky atraktivní seznamovací hra žebřík – v devítičlenné náhodně seskládané skupině vyrobit žebřík a projít s ním náročnou trasu po lese.
foto1foto2foto3
Navečer pak oslavy Dne Země, povídání o různých způsobech rozdělávání ohně a komentovaná módní přehlídka indiánského všedního, tradičního slavnostního i moderního tanečního oblečení.
V sobotu dopoledne výroba ozdobného kolečka do vlasů, mokasín a jednoduchých náhrdelníků... možnost vyzkoušet si různé způsoby rozdělávání ohně...
fotofoto fotofoto
... přírodovědná stezka včetně určování rozličných prťavých živočichů, které hošíčci ráno ochotně nachytali, a také lukostřelba a možnost splnění sportovních činů – hod oštěpen, šplh na laně, vrh koulí nebo chůze na chůdách.
fotofotofotofoto
A odpoledne pak napínavá bojovka, která skončila přesvědčivým vítězstvím růžových (Zlobr, Kája, Domča, Zuzka, Aki a další).
Velikonoční neděle opět jako vymalovaná.
 fotofoto
Dopoledne věnované našim lidovým zvykům – pletení pomlázek, otloukání píšťaliček, malování vajíček.
fotofotofotofotofoto
Odpoledne pak krátká, ale velmi vydatná bouřka i s kroupama na připomenutí, že si máme vážit slunečných dní, a po ní potní chýše pro holky, pak pro kluky. Navečer sněm s udílením získaných orlích per a dokonce i titulu Orlí sachem pro Logana, který se neubránil dojetí, když zavzpomínal na těžké dřevní doby kdysi ilegálního woodcraftu. A do noci dlouhá neformální debata u dohasínajícího sněmovního ohně o woodcraftu současnosti.
Velikonoční pondělí nás rozhodně nevzbudila ranní píseň, ale neartikulovaný divošský řev. A prastaré zvyky rozvášnily domorodce i domorodkyně stejně jako před stovkami let.
fotofotofotofoto
K našemu překvapení se nad táborem objevil balón, který po chvíli manévrování bezpečně dosednul na předem stanovené místo cca 15 m od posledního týpí. Z něj nám blahoskolnně kynul sám pan Kubíček, přední český velkovýrobce horkovzdušných balónů a srdcem dlouholetý woodcrafter, který pak na výlet do oblak přibral do koše i nejblíže stojící zájemkyni, co byla při ruce, Kačku. fotofotofoto
Co dodat... moc příjemná akce plná pohody. Na louce stálo 13 týpí z kmenů Tatankaska, Ďaleká cesta, Tussilago, Ťapáč, Jestřábi, Huascarán, Okwaho, Čovečové, Bobrů, Jezerní lidé, Vlci a hlavně pořádající Velké rodiny.
foto
Díky všem, kteří se podíleli na přípravě celé akce i všem, kteří přijeli. Na další ročník Táboření Malé lóže se určitě budeme všichni těšit.
 
Krásné fotky od Áji si můžete prohlédnout na adrese
 
Kamila Lunerová

Komentáře, diskuze

8.5. 2011 21:54
Soraya - Hana Novotná
další fotky z TaMaLa najdete zde: https://picasaweb.google.com/hana.novotn/TaMaLo#
10.5. 2011 23:00
Tezi Tank - Roman Směták
Zveme vážené p.t. wodcrafterstvo ke shlédnutí fotek z TaMaLa 2011. Odkazy na naše fotogalerie naleznete ve spodní části http://covecove.imrvere.cz/udalosti/2011/tamalo-2011
11.5. 2011 10:20
Yučikala
krátký dojmy a nějaké ty fotky jsou aj zde (i když my jsme se příliš programu neúčastnili :) )
http://wanagi.yucikala.net/index.php?right=kronika_zapis&rok=2011&id=89

Kolik je jedna krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.