Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

14. woodcrafterský ples v Tuchlovicích a turnaj v shiny

(26.4. 2011)
Stalo se » V LLM

Kotlík převlečený za beruškuVšechny tance a setkání chtivé woodcraftery letos po krátké odmlce přivítaly Tuchlovice. A jak již místo napovídá, pod palce si to vzali Jestřábi. Kdo přijel již v pátek, mohl si ještě večer pod dohledem zkušených a velmi shovívavých tanečních mistrů oživit, co že ho to před pár lety učili v tanečních. Případně se kroky základních tanců učil od píky.

 A že k ligovému plesu nepatří jen večer plný tance a nenucené konverzace, dokázal bohatý sobotní program. Sportsmeni z kmenů Jestřábi, Osmaka Opo, Stopaři, Ťapáč a Kinkažu si to rozdali v shinech. Šikovné a kreativní slečny woodcrafterky zas zlákala Jarní dílna. Zatímco výstupy z shiniového klání byly kromě pár naražených holení čistě nemateriální podstaty – silné dojmy ze hry a příjemná únava, dámy si z dílničky s dojmy a vypovídanými dírami v hlavách odnesly krásné výrobky. Co jsem měl štěstí zahlédnout… smaltované přívěsky a spony, přáníčka zdobená skládanými čajovými sáčky, náušnice a korálky z fima a košíčky pletené z pedigu. Jistě uznáte, že aktivity obou skupin byly velmi vyčerpávající, není proto divu že jen málokdo podlehl kouzlu sauny a bazénu.

Tančím...Hodiny mezitím pokročily a nastal čas hodit se do gala, dotáhnout oční stíny i kravaty a vyrazit na ples. Před budovou Tuchlovického hostince již stály zástupy dalších účastníků, ale sál všechny pohodlně pojmul. Hned jak každý našel své místo, vystoupila na plac Veronika Svobodová – Králík z Jestřábů s partnerem. Pro předtančení si připravili baletně-walzové ztvárnění pohádky o Popelce. Poté se již slova ujala hudební skupina, která nám k tanci a poslechu hrála celý večer. Do repertoáru zařadila hity napříč mnoha žánry, vždy však v kvalitním podání. Díky tomu si jistě každý přišel na své. Program zpestřilo mimo jiné vyhlášení turnaje v shinech, který suveréně vyhrálo družstvo z Jestřábů. Jelikož však byli domácím celkem, rozhodli se pohár předat druhému týmu – Železobetonu, tvořenému členy Stopařů, Ťapáče a Osmaka Opo. V další pauze mezi tancem mohl každý oprášit své modelářské schopnosti, složit vlaštovku a hodit s ní co nejdál. A nechyběla samozřejmě ani štědrá tombola, která nezapomněla utěšit moudrými citáty i ty, kterým trocha toho tombolového štěstíčka chyběla.

Věřím, že nejsem sám, když řeknu, že letošní ples se fakt povedl a že si Jestřábi a hlavně Mája (hlavní duše celé akce) zaslouží velké WAŠTÉ !!!

 
Jan Merhaut – Mokrouš
 

Komentáře, diskuze

27.4. 2011 21:29
Tříska
Souhlasím, letošní ples byl prostě skvělý. Těším se na další ročník. :)

Kolik je dva plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.