Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Hádala se duše s tělem?

(23.6. 2010)
Stalo se » V LLM
Je pátek večer, město Brandýs nad Labem, mezi paneláky se - tak trochu jak z jiných světů - tyčí srub. Pěkný, velký, bytelný, s prostornou tělocvičnou a na prahu nás vítá Anpao s pořádajícími Medvědem a Lasíkem.

Večerní program zahajuje Awačin letem světem a časem pozdravů - nechybí eskymácká tření nosů ani sambové rytmy a mnohé další a na závěr z očí do očí pozdrav při meditační hudbě.
 
Sobotní brzké ráno začínáme zazenovou meditací. Pro některé trochu šok, pro některé otazníky. Soustředíme se na pozici, necháváme volně plynout myšlenky...
 
Po společné snídani povídání o józe a pak s chutí do toho - minirychlokurs vede dlouholetá cvičitelka a Dešťova rodinná známá.
Minikurs je rychlý, vydatný, ale příjemný a to podstatné vystihující.

Po obědě nejprve divadelní rozcvička - "jako" si něco svlékni, předej sousedovi a ten "jako" oblékne tvůj kus oděvu - nečekala jsem, že jsme až tak nápadití! A pak, na hudbu, volné pohybové improvizace ve snové, jiné realitě. Při vlastním divadle tři skupinky ztvární příběh Stoupání na horu, každá má přitom ale omezené výrazové prostředky - jedné chybí gesta, jiné intonace, další pohyb. Ani byste nevěřili, jak máme vše provázané a jak nás jakékoli omezení fakt omezuje!

Tak, a teď se jdeme odrovnat - Čerokíský běh. Nás asi 17 účastníků uběhne dohromady 100 km. Dobíháme za tmy, ale na cestu nám svítí sněhový koberec.

Společná večeře, poté uvolnění při Wikiho masážích - ukázka a vlastní praktické pokusy ve dvojicích. Je slyšet pochvalné mručení..
Nedělní dopoledne je ve znamení "ženy sobě" a "muži sobě". Sice si poté nástinem sdělujeme, co se dělo v druhé polovině, ale zasvěceně mohu mluvit jen o naší části - Anpao vede ukázky orientálních tanců, práce s tělem a posléze i s náčiním typu penízkový šátek na boky, průsvitný šál... Všechny ženy si tance užívají od začátku do konce - náročné jsou pohyby jednotlivých částí těla, natož jejich kompletní koordinace...
 
Sesedáme se k závěrečnému hodnocení a reflexi akce. Já a Okeya tak trochu poletujeme okolo ostatních - snažíme se zpříjemnit atmosféru čajovnou - na výběr je množství čajů všech typů i nečajů.
 
Víkend byl nasycený poznáváním sebe sama zevnitř i zevně, setkáními s příjemnými lidmi, velké díky organizátorům! Ty naše duše a ta naše těla se nakonec dokázala docela i dostat do harmonie - co víc si přát?
 
Radka Skoupilová - Waštewin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.