Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Turnaj v shinech

(22.11. 2009)
Stalo se » V LLM

foto 1V sobotu 28.3.2009 se v rámci plesu LLM konal již druhý mezikmenový turnaj v shinech. Na speciálně upravený povrch ( den předtím jej upravil traktor Tomáše Velicha) dorazilo hned několik řádně nažhavených týmů. Krom domácího dvojtýmu Osmaka a Opo přijali vyzvu ještě Jestřábi a Walden.

foto 2Hrálo se 2x 5 minut na asfaltovém hřišti se sněhovými mantinely. Hned první zápas byl lahůdkou, neboť se v něm střetly týmy Osmaka a Opo, obhajující 1. a 2. místo v soutěži. Boj to byl opravdu strhující ale nakonec vyhrálo mládí, tedy Osmaka, který byl složen z mladších členů kmene. Hubené vítězství 5:3 však nebylo zárukou poklidného tažení za 1. místem. Nečekaným překvapením byla hned v následujícím zápase prohra týmu Opo s Jestřábi, což definitivně zlomilo jejich morálku. Poslední výkon byl úctyhodný. Walden rozstříleli 7:2 , avšak všichni věděli že o první místo již bojovat nemohou. Zato Jestřábům začal vyrůstat hřebínek a s chutí se pustili do Waldenů, které položili na lopatky. Takto rozjetý vlak bylo nutno zabrzdit, pokud jsme chtěli obhájit prvenství. Musím říct že střetnutí mezi Jestřáby a Osmaka bylo velmi zajímavé. Hra se přelévala z jedné poloviny na druhou. První poločas skončil dokonce remízou, ale v druhém již Osmaka nasadil do boje veškerou sílu a podařilo se mu vytěžit kýžený góóól. Takto nabuzeni již nepolevili. Konečným výsledkem byla výhra 4:1. Posledním zápasem dne byl duel mezi Osmaka a Walden. Dá se říci téměř jako souboj Davida s Goliášem. Také to tak vypadalo. Osmaka znatelně podcenil papírově slabší Walden a také se zase rychle vzpamatoval, když Walden vstřelil první branku. S vypětím všech zbývajících sil Osmaka stav otočilo a zvítězilo i v tomto střetnutí.

foto 3Musím říci, že šlo o velmi vydařené sportovní dopoledne. Vrcholem bylo předání poháru vítězi. Všichni již věděli, kdo se stal letošním šampiónem a proto všem spadla čelist, když pro pohár vítězů přišli Jestřábi. Jakožto tým, který se v Čechách pohybuje mezi špičkou, vybojoval krásnou stříbrnou pozici a ke všemu ještě celý turnaj odehráli ve stylovém oblečení. Právem si zasloužili získat pohár.

Poděkovat bych chtěl samozřejmě i všem ostatním, kteří se zúčastnili, neboť bez nich by se turnaj neuskutečnil. Doufám, že příští střetnutí dorazí ještě více hráčů.


Milan Martan - Hasič
foto: Láďa Toth

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.