Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Výstava Strážců údolí

(2.4. 2008)

Upřímným poděkováním za reprezentaci a propagaci woodcrafterského hnutí nechť je Strážcům údolí následující dopis, který přišel na email ústředí od Alana Bury (člena kmene Wahpeton).

Ve čtvrtek 21. března 2008 začínaly v pražských školách velikonoční prázdniny, ne však pracovní volno rodičů. A tak jako již dávno odpočívající strážce rodu jsem pomyslel na svá (ten den neošetřená) vnoučata, zasedl k počítači a vyhledal pražské programy pro děti. A ejhle! Na obrazovce se mi zjevila pozvánka na Výstavu LLM. Byla na radnici Prahy 13 na Slunečním náměstí. Protože jsem dospěl k názoru, že toto podujetí se beze mne nemůže obejít, bez váhání jsem se tam vydal.

Musím poznamenat, že jsem svého rozhodnutí nezalitoval.

Jakmile jsem ze sněhové vánice vstoupil do exkluzívního interiéru příjemně vyhřáté radniční dvorany, otevřel se mi pohled na lesklé výstavní stojany, vyplněné woodcrafterskými exponáty. Nechyběl znak našeho hnutí. Nejpůsobivější byly modely woodcrafterských tábořišť. Potěšily mne zdařilé fotografie, dokumentující příznačné tábornické, rukodělné i sportovní aktivity naší mládeže, z nichž některé připomínaly jejich sounáležitost s indiánským folklórem a jeho romantikou. Titulní strana posledního čísla Bizoního větru připomínala tiskovou publicitu Ligy. Kdo by chtěl o vystavovateli vědět víc, našel všechny údaje potřebné pro další spojení na nepřehlédnutelné informační tabuli.

Vystavovaných předmětů nebylo mnoho, ale všechny byly promyšleně vybrány, zhotoveny s pečlivostí a řemeslnou zručností a vkusně výtvarně pojednány. Výstava poskytla veřejnosti atraktivní obraz woodcrafterských činností, výborně zapadla do navazující výstavy velkoformátových fotografií motýlů z dílny pražské botanické zahrady, byla uspořádána v okrsku působení kmene, který ji připravil a z jehož prostředí vycházela a navíc se konala v architektonicky skvostném prostředí jedné z mála moderních esteticky zdařilých správních budov.

Pořadatelé vhodně zvolili i termín výstavy o školních prázdninách.

Strážci údolí s tím vším - s organizačním zajištěním, přípravou, zhotovením exponátů, aranžováním i pořadatelskou službou - museli mít hodně práce. Myslím, že se vynaložená námaha vyplatila. Hodně udělali pro Ligu, poskytli námět k přemýšlení mladým i jejich rodičům, a ani radnici městské části 13 věru žádnou hanbu neudělali. Zasluhují uznání návštěvníků a jistě se i od náčelnictva dočkají povzbuzení pro svou další činnost, která může inspirovat ostatní kmeny. Určitě nezapomenou najít způsob, jak s náležitou noblesou upřímně poděkovat radě městské části, která byla jejich hostitelem.

foto č. 1foto č. 2foto č. 3

foto č. 5foto č. 4

Kateřina Faůová - Trnka/Yuškinwin


Komentáře, diskuze

2.4. 2008 17:01
Čiko
Ahoj, kliknutím na konkrétní fotku se se vždy zobrazí jen jedna z fotek (vlevo dole) místo zvětšeniny.
To je skoda, chtel jsem se na fotky podívat pěkně zblízka
2.4. 2008 19:15
Yučikala
Už sem ty odkazy opravil...
27.4. 2008 21:52
Coral
Další fotky najdete na stránkách Strážců údolí v sekci fotokronika. Ahoj Coral

Kolik je tři krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.