Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Ohnivci se potkali u Kolína

(16.11. 2007)

Ohnivecké setkání
(9.-11. listopadu 2007)

Ohnivecké setkání se letos uskutečnilo v chaloupce u Veletova u Starého Kolína. Zážitková smršť započala už po cestě, když jsme za tmy překračovali zpěněné Labe přes jez. Nakonec jsme zvládli i cestu přes rozbahněné pláně.
V chaloupce jsme se pro začátek všichni představili a řekli o sobě pár informací. Následovalo kreslení obrysů hlav všech účastníků na papíry křídami různých barev (je zajímavé, jak je barva za tmy úplně jiná než za světla). Z našich výtvorů jsme sešili velkou knihu hlav. Po kreslení každý ostatním představil knihu, která je pro něj aktuálně důležitá. Představování přešlo plynule k volné diskuzi, vybalování a usínání.
Sobota nás přivítala bílým zasněženým ránem. Po ranní písni jsme se s chutí vrhli na stoly přeplněné jídlem všech možných druhů. Nejprve jsme se rozdělili na dvě skupinky podle tmavosti očí. Dopoledne první skupinka zkoumala pod vedením Terky své pohybové schopnosti a možnosti lidského těla. Účastníci druhé skupinky zatím v druhé místnosti řešili otázky, které si předtím sepsali. Po lehkém obědě jsme se vyměnili. Po výtečné večeři, která brutálně zhroutila představu vegetariánského víkendu (vepřové výpečky knedlo zelo á la Kotlík), následovala výroba masek a hra splněných přání. Když jsme se vrátili do chaloupky popřáli jsme Štítě k narozeninám a pak zpívali a zpívali až do rána.
Ráno jsme posnídali zbytky sobotní snídaně a u toho diskutovali. To nám vydrželo až do oběda. Jelikož se schylovalo k odchodu, nastal čas balení, uklízení, hodnocení víkendu atd. Až bylo vše hotovo, utvořili jsme kroužek, rozdělali knihu hlav, rozloučili se a vyrazili ke svým domovům.
Na závěr bych chtěl dodat, že celá akce probíhala v hojném počtu a poměrně malém prostoru. I když to přineslo řadu obtíží, celkem snadno jsme se se vším vypořádali, mačkanice u vchodu hravě zvládali, nikdo do nikoho nevrážel a pořád vládla dobrá nálada. Je vidět, že woodcrafterského ducha jen tak něco nezlomí!
Tomáš Velička – Wičanzi

Fotky na http://botany.natur.cuni.cz/koubek/db/os/index.htm


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.