Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Setkání Malé lóže a Lesní běh (18.-20.5.2007)

(5.7. 2007)
Nastal měsíc sazenic a s ním i setkání Malé lóže a 8. ročník Lesního běhu. Již v pátek v podvečer se sjeli lidé ze tří kmenů (Jilm, Ťapáč a Jestřábi) do Tuchlovic, kde se obě akce přes víkend uskutečnily. Setkání Malé lóže zahájila Viktorka, která byla i organizátorem setkání, menším obřadem a poté nás po celý večer provázely různorodé hry ověřující naši rychlost, vtipnost i vědomosti.
Sobota patřila Lesnímu běhu, který proběhl v nedalekém lese mezi Tuchlovicemi a Lány, což byla jedna ze změn oproti předchozím ročníkům. Další takovou menší inovací v této soutěži bylo, že se již neběželo po pěkných a rovných lesních cestách, nýbrž trasa vedla občas docela „hustým“ terénem, kde měl lecjaký kočárek či kolo problém projet. Ale o to to bylo dobrodružnější. Když doběhly poslední dvojice, sečetly se body a vyhlásili se vítězové, odebrali jsme se zpět do Tuchlovic kolem zámku v Lánech, abychom si nyní mohli vyzkoušet něco z rukodělných činností. Večer probíhal malý kurz pletení z pedigu, který zaujal všechny (bez ohledu na věk), a tak si každý odnesl velmi pěkně vypadající ošatku vlastní výroby. Zbytek večera jsme věnovali hrám v tělocvičně, kde jsme byli po celý víkend ubytovaní.
Nedělní ráno patřilo poslední přírodovědné hře a vyhlášení výsledků i odměnění družstev v rámci setkání Malé lóže. Kolem poledne jsme se rozloučili písní k západu slunce v tuchlovickém parku a rozjeli se do našich domovů.
Byl to velmi pěkný víkend strávený s příjemnými lidmi. Jen byla trochu škoda, že se zúčastnilo tak málo kmenů…

Marie Nedvědová – Mája (maja.ziza@volny.cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.